Redactie - 10 juli 2013

Colt breidt datacentercapaciteit in Nederland uit


Colt kondigt aan de carrier-neutrale faciliteit in het zuiden van Nederland verder uit te breiden met 1000m2en 1.65MW aan datacentercapaciteit. Door het unieke modulaire ontwerp en implementatiemodel van Colt's ftec-datacenter kan de capaciteit eind september 2013 in gebruik genomen worden, zodat Colt kan voorzien in de groeiende marktvraag naar veilige en flexibele datacenteroplossingen. De uitbreiding is een vervolg op de eerste implementatie van 3.3 MW eerder dit jaar.

De faciliteit is strategisch gelegen in Roosendaal, tussen de grote steden Rotterdam en Antwerpen, twee grote Europese hubs op het gebied van economie en transport. Het datacenter functioneert als belangrijke hub voor de levering van Colt’s low latency netwerk in Nederland en België.

Met de nieuwe datacentercapaciteit richt Colt zich op de groeiende colocatiemarkt in deze regio, en biedt het bedrijf datacenteroplossingen die met bedrijven meegroeien. Daarnaast biedt Colt CIO’s die onder grote druk worden gezet om kosten te verlagen, de mogelijkheid om de investeringskosten vooraf te minimaliseren en tegelijkertijd over te stappen op een Opex-model dat aan de behoeften van elk bedrijf kan worden aangepast.

Adriaan Oosthoek, Executive Vice President van Colt Data Centre Services: "Veel bedrijven in de regio investeren in IT om kosten te besparen. Dit uit zich in een groeiende vraag naar colocatieservices voor bedrijven van elke omvang. Door bij onze datacenteroplossingen flexibiliteit centraal te stellen, kunnen we vanuit onze faciliteit in Roosendaal snel en voordelig inspelen op deze vraag. In de komende jaren willen we de faciliteit verder uitbreiden tot een capaciteit van 10.000m2. We bieden veilige en schaalbare oplossingen, zodat bedrijven ook bij veranderende datacenter- en IT-eisen kunnen blijven concurreren."


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!