Redactie - 05 december 2013

HP pakt koppositie op servermarkt na slecht kwartaal van IBM


HP heeft IBM in het derde kwartaal van 2013 voorbijgestreefd als leider in de wereldwijde servermarkt. Het marktaandeel van het technologieconcern groeide een klein beetje tot 28,1 procent. De onderneming profiteerde voor de koppositie vooral van de terugval van 4,5 procentpunt bij IBM. Dat bedrijf bleef steken op een aandeel van 23,4 procent.

Dat becijferen onderzoekers van IDC.

Het zijn vooral Taiwanese serverfabrikanten die in het derde kwartaal in opmars zijn. Bedrijven als Compal, Iventec, Quanta en Wistron hameren aan de weg, doordat zij in deze periode relatief veel servers verkochten. Zij deden dat vooral rechtstreeks aan grote cloudaanbieders, zoals Amazon, Google en Facebook.

De totale servermarkt daalde in het derde kwartaal van 2013 3,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Gezamenlijk verkochten de fabrikanten voor 12,1 miljard dollar. Het aantal verkochte servers bleef weliswaar gelijk, de gemiddelde verkoopprijs daalde.

IBM zag zijn omzet uit servers het meeste afnemen (-19,4 procent). Het marktaandeel Dell bleef onveranderd op 16,2 procent, gevolgd door Cisco en Oracle. Cisco zag zijn omzet uit serverapparatuur in het derde kwartaal toenemen met maar liefst 43 procent.

(DT)

 

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 SLTN Vierkant
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!