Redactie - 31 maart 2014

'Video-conferencing wordt het favoriete communicatiemiddel van HR-managers'


Video is voor 56% HR-managers in de nabije toekomst de favoriete manier om zakelijk te communiceren. Communiceren via video is hiermee het meest populaire communicatiemiddel van de komende drie jaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Polycom onder beslissers binnen bedrijven in twaalf verschillende landen. Naast video zijn er ook andere communicatiemiddelen die populair blijven. 49% van de HR-managers verwacht dat hun favoriete zakelijke communicatiemiddel de komende drie jaar e-mail blijft. 32% geeft de voorkeur aan tele-conferencing.

Afstand verkleinen
Bijna alle HR-managers wereldwijd zien toekomst in videoconferencing. Maar liefst 98% van de respondenten gaf aan dat video-conferencing de afstand tussen teams in verschillende steden en landen verkleint en daarnaast de productiviteit van deze teams vergroot.

Videoconferencing wordt door veel HR-teams op dit moment al gebruikt. Als de kijken naar de huidige favoriete communicatiemethode van HR-managers blijkt videoconferencing vandaag de dag op de derde plek te staan. Alleen e-mail (88%) en tele-conferencing (62%) verslaan videoconferencing. HR-professionals zetten ook web-conferencing, instant messaging en social media in voor hun zakelijke communicatie.

Talentwerving via video
Polycom verwijst ook naar een onderzoek van de Aberdeen Group uit 2013 naar talentwerving via video. Dit onderzoek toonde aan dat 32% van de organisaties investeert in videosollicitaties. Dit is flink maar dan een jaar eerder, toen 21% van de bedrijven aangaf hierin te investeren. De belangrijkste redenen voor deze groei zijn het beperken van reiskosten, het inkosten van de selectieprocedure en het bereiken van kandidaten buiten het wervingsgebied.

“De vooruitgang in technologie en telecommunicatie stelt grote en kleine organisaties in staat om probleemloos te opereren vanaf elke plek”, zegt Mollie Lombardi, vicepresident en hoofdanalist Human Capital Management van de Aberdeen Group. “HR-managers moeten opnieuw kijken naar hoe technologie hen kan ondersteunen om geografische afstanden te overbruggen en hun talentstrategieën te heroverwegen om maximaal te profiteren van een bredere talentpool.”

Toptalent aan de organisatie binden
“Video helpt niet alleen om de kwaliteit en diepgang van onze talentpool te verbeteren en de wervings- en selectietijd te verminderen, het ondersteunt ons ook om toptalent aan de organisatie te binden, omdat men makkelijker toegang heeft tot opleidingsprogramma’s en het een flexibele werkomgeving mogelijk maakt”, zegt Daniel Sonsino, vicepresident Talent Management van Polycom. “Betere werving en selectie, opleiding, personeelsbehoud en flexibel werken zijn meetbaar en zichtbaar. De immateriële voordelen van videosamenwerking zijn net zo relevant. Meer vertrouwen, hogere productiviteit, beter intercultureel begrip en effectievere teams zijn allemaal gebieden waarvan data de werkelijke waarde niet kan aantonen – medewerkers moeten het zelf ervaren.”

WH

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!