Redactie - 02 april 2014

Research and Markets: 'Markt van microservers groeit tot 2019 hard'


De wereldwijde markt voor microservers maakt tussen 2013 en 2018 een grote groei voor. Naar verwachting worden in 2019 4,7 miljoen microservers per jaar verscheept. Dit voorspelt het onderzoekbureau Research and Markets.

De wereldwijde IT-uitgaven bedroegen in 2013 3,6 biljoen dollar. 870,8 miljard dollar hiervan is uitgegeven door het MKB. Research and Markets laat in het midden welk percentage hiervan is uitgegeven aan microservers.

Trends
Het onderzoeksbureau identificeert verschillende trends die naar verwachting een flinke impact zullen hebben op de wereldwijde markt voor microservers. Het gaat hierbij om groei in de markten voor datacenters, cloud computing, Bring Your Own Device en Big Data.

Op blade servers gebaseerde microservers zijn op dit moment duurder dan Tower/Micro-servers. Markets and Research verwacht echter dat de prijzen van blade-gebaseerde microservers de komende vijf jaar sterk gaan afnemen. Een toenemende omarmen van mobiliteit en daardoor groeiende markt voor mobile computing zijn hiervoor belangrijke drijfveren.

Onderzoek
Het volledige onderzoek 'Global Microservers Market Forecast and Opportunities, 2019' is hier te vinden.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!