Redactie - 05 april 2014

Gratis gedetailleerd inzicht in de netwerkactiviteiten


Problemen eerder zien dan de klant, sneller problemen oplossen en het gemak van één centraal dashboard. Dat zijn de grote voordelen van AlphaControl volgens Jan van der Marel, Benelux territory manager van Atera Networks. Deze week kregen resellers de kans om tijdens een training kennis te maken met AlphaControl Premium van Atera, een gratis remote netwerk management en controle systeem voor IT-resellers, system integrators en systeembeheerders van mkb netwerken. Ook resellers die al gebruik maken van AlphaControl konden gebruik maken van de training.

Van der Marel ziet ruimte ontstaan in de markt voor meer resellers van AlphaControl. Het organiseren van een training was voor hem dus een logische keuze. “Hoewel er al zo'n 350 resellers zijn in Nederland die AlphaControl inzetten voor hun klanten, is er ruimte voor meer resellers.” Deze ontwikkeling is volgens Van der Marel toe te schrijven aan de toenemende vraag vanuit het mkb om netwerken door resellers te laten beheren. “Uniek aan AlphaControl is dat het volledig toegespitst is op het mkb en de basis volledig gratis is. Je ziet dat er andere goede pakketten zijn, maar dat die veel te veel features hebben, waar je als mkb-er extra voor betaalt. Kostentechnisch gezien is AlphaControl dus ook een hele goede optie.”

Prettig

Jogchum van Bochove, eigenaar van Bit-Works IT-services, heeft goede ervaringen met AlphaControl. “Bij mijn vorige werkgever werkte ik al vier jaar met AlphaControl en nu ik mijn eigen bedrijf heb is daar niets aan veranderd. Het programma is prettig en makkelijk in het gebruik. Als er iets aan de hand is zijn er korte lijnen naar de support, dat ervaar ik als een groot voordeel. Problemen worden altijd snel opgelost. Bijkomend voordeel is dat het niet duur is. Ik raad AlphaControl ook aan bij collega-ondernemers.”
 
Inzicht 

AlphaControl Basic met beheer en monitoring is gratis. Na inschrijving op de website kunnen nieuwe gebruikers gratis aan de slag met het remote management platform. Door middel van waarschuwingen en rapporten krijgen zowel klant als reseller gedetailleerd inzicht in de netwerkactiviteiten. Om bij dreigende problemen in te kunnen grijpen zonder dat het netwerk van de klant wordt aangetast, maakt het systeem gebruik van AlphaAgents. Deze bewaken alle servers in de netwerken die de reseller beheert. Na het installeren van AlphaAgents op alle machines van het netwerk dat de reseller wil monitoren kunnen de machines daarna op afstand benaderd worden bij dreigende problemen. Om extra mogelijkheden toe te voegen aan AlphaControl Basic, zijn er verschillende geïntegreerde (betaalde) apps. Van der Marel: “Met deze betaalde apps zijn de mogelijkheden van AlphaControl uit te breiden met bijvoorbeeld CloudServers, BitDefender (Endpoint security) en DataShield (backup online).”

Maaike Verschuren

 

SLTN Vierkant NTT BW start 31-5 TM 14-6
ALSO CTV BW en BN 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!