Redactie - 06 augustus 2014

FireEye en Fox-IT helpen slachtoffers CryptoLocker

FireEye, ontwikkelaar van een virtueel beveiligingsplatform dat organisaties real-time bescherming biedt tegen de nieuwste cyberaanvallen, en Fox-IT, een organisatie gespecialiseerd in cyberbeveiliging en cyberdefensie, introduceren een nieuwe dienst die hulp biedt aan de slachtoffers van CryptoLocker.

De gratis dienst, beschikbaar via https://decryptcryptolocker.com, biedt hulp aan gebruikers van machines waarvan bestanden nog steeds zijn versleuteld door CryptoLocker.

CryptoLocker is een soort ransomware die het voornamelijk heeft voorzien op kleine ondernemingen. Na een infectie geeft de ransomware het geïnfecteerde bedrijf 72 uur de tijd om het gestelde losgeld te betalen, waarna een decryptie sleutel wordt toegestuurd. Mocht een organisatie dat niet doen, dan lopen ze het risico dat hun intellectuele eigendommen en andere gevoelige informatie worden vrijgegeven. Hoewel het Amerikaanse Department of Justice heeft verklaard dat CryptoLocker is geneutraliseerd, zijn veel slachtoffers er nog niet in geslaagd om de geïnfecteerde bestanden te decoderen. DecryptCryptoLocker is speciaal ontwikkeld om slachtoffers hierbij te helpen.

De DecryptCryptoLocker is wereldwijd beschikbaar en vereist geen registratie of het verstrekken van contactinformatie om het te kunnen gebruiken.

Door: Witold Kepinski
 
 

SLTN Vierkant Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!