Redactie - 01 september 2014

Water en Energiebedrijf Bonaire selecteert i³ groep voor nieuwe ICT infrastructuur

Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB) heeft ICT-infrastructuur specialist i³ groep uit Vianen geselecteerd voor de levering en implementatie van haar nieuwe storage en server omgeving. WEB is “preferred” supplier” van water en elektriciteit op het eiland Bonaire in Caribisch Nederland. WEB nam begin februari 2014 contact op met i³ groep om een oplossing te verzorgen voor de inmiddels verouderde bedrijfskritische infrastructuur. Als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden dat niet verbonden is met het vaste land zocht WEB een partner die in staat was behalve de infrastructuur te ontwerpen, deze ook op het eiland te krijgen, op locatie gebruiksklaar op te leveren en op een voor WEB passende manier support te kunnen bieden.

Na meerdere sessies op het i³ groep hoofdkantoor in Vianen met de specialisten van WEB is er een oplossing gekozen op basis van EMC VNX storage en HP Proliant servers en HP Networking apparatuur. De hardware is in Nederland in het rack geplaatst en vervolgens per zeecontainer verscheept naar Bonaire, een kleine 9000 kilometer verderop. Een technisch consultant van i³ groep heeft vervolgens ter plekke de hardware gebruiksklaar opgeleverd en de specialisten van WEB opgeleid om de systemen te kunnen beheren.

Hein Kiemeney (foto), Sales Director i³ groep: “Wij vinden het natuurlijk fantastisch dat men zelfs 8000 kilometer van ons vaste land vandaani³ groep kent en als eerste partij selecteert voor deze uitdaging. De grote afstand brengt unieke uitdagingen met zich mee rond bijvoorbeeld support en beheer, maar de samenwerking met WEB verloopt perfect, ook enorme complimenten voor de klant hierin. Door WEB te mogen voorzien van een nieuwe, moderne infrastructuur zijn de bewoners van het eiland Bonaire er van verzekerd dat hun nutsbedrijf WEB de juiste ICT middelen in huis heeft om iedereen van water en energie te blijven voorzien.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!