Wouter Hoeffnagel - 24 april 2015

Code Camp moet kinderen kennis laten maken met programmeren

Bol.com organiseert samen met Code Avengers een Code Camp gericht op kinderen. Met het programma willen de organisaties kinderen samen met hun ouders de basisbeginselen van programmeren bijbrengen.

Naast de online lessen organiseert Code Avengers Code Camps. Dit zijn een of meerdaagse programma’s waar dertig tot vijftig kinderen in kleine groepjes werken. Met behulp van spel, beweging, interactie en écht programmeren gaan ze direct actief aan de slag met hun eigen game, site of app.

25 april
Het eerste Code Camp wordt op 25 april georganiseerd. Ongeveer zestig kinderen in de leeftijd zeven tot 16 jaar krijgen op deze dag een programma voorgeschoteld waarin zij de basisbeginselen van programmeren leren.

Jurrie van Rooijen, directeur IT bij bol.com: “Wij zijn ontzettend enthousiast over het initiatief van Code Avengers. Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Met name de toepassing ervan wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker en het raakt bijna ieder beroep. Dat betekent dat niet alleen IT-professionals maar iedereen basiskennis moet hebben van IT. Wij vinden dan ook dat de nieuwsgierigheid van kinderen voor de toepassing ervan niet vroeg genoeg aangewakkerd kan worden. Meer aandacht vanuit het onderwijs zou hier een goede bijdrage aan kunnen leveren. Wij zijn blij dat Code Avengers nu ook in Nederland kinderen op een leuke en interactieve manier enthousiasmeert voor IT.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!