Redactie - 24 juli 2015

QNH ontwikkelt mobiele domotica-app voor NXP

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH heeft voor chipfabrikant NXP een nieuwe mobiele domotica-applicatie ontwikkeld. Met deze app worden innovatieve toepassingen op basis van NXP-technologie wereldwijd gepresenteerd bij klanten op locatie of tijdens events. Volgens QNH stelt de app gebruikers in staat om domotica-toepassingen binnenshuis, zoals licht, elektriciteit en klimaatregeling, per kamer te bedienen.

NXP ontwikkelt chips voor technologieën voor onder meer de connected car, wearables en the internet of things. NXP-technologie maakt domotica-toepassingen mogelijk en het bedrijf presenteert deze nieuwe technieken op beurzen wereldwijd. Om de vele mogelijkheden van ‘het slimme huis’ te tonen, worden deze toepassingen door middel van een maquette gepresenteerd aan het brede publiek. De door QNH ontwikkelde app maakt het voor standbemanning mogelijk om via hun smartphone de mogelijkheden van NXP-technologie te presenteren in een ‘smart home maquette’.

NXP schakelde QNH in voor de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke applicatie. De app moest in staat zijn om met de chips van NXP via het NFC-protocol in de maquette te communiceren. QNH implementeerde een softwarelaag die de fysieke componenten in de maquette aanstuurt. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig en veilig een apparaat, bijvoorbeeld een lamp of thermostaat, toe te voegen aan het domotica-systeem. Deze kan vervolgens direct bestuurd worden. Daarnaast was QNH verantwoordelijk voor de interface, lay-out en front-end ontwikkeling van de app.

Marino Strik, Department Manager bij NXP: “De innovatieve toepassingen die wij op beurzen presenteren, illustreren de toekomst. Om klanten enthousiast te maken voor onze complexe technologieën, moet de toepassing gebruiksvriendelijk en concreet gemaakt worden. De maquette voor home domotica is hier een voorbeeld van. QNH heeft ons niet alleen geadviseerd in het technische aspect, maar ook wat betreft gebruiksgemak. De samenwerking heeft wat ons betreft een gebruiksvriendelijke app opgeleverd.”

Volgens Jytte Diederiks, Account Manager bij QNH, zijn dit soort toepassingen de toekomst. "Dit project voor NXP is een hele andere toepassing van mobiele apps dan consumenten gewend zijn. Apps zijn al groot in de consumentenmarkt, maar worden nog mondjesmaat toegepast in het bedrijfsleven. Deze app laat volgens ons zien dat ook bedrijfstoepassingen goed kunnen worden vormgegeven in mobiele apps. Het aansturen van een hele fabrieksomgeving met één druk op je smartphone is de toekomst.”

QNH is bij meer projecten van NXP betrokken, waaronder de wereldwijde uitrol van business intelligence, cloudprojecten en werkplekken.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!