Redactie - 24 juli 2015

Intel wil met ‘Cloud for All’ meer bedrijven laten profiteren van de cloud

Intel kondigt het Intel Cloud for All initiatief aan. Hiermee wil het bedrijf de adoptie van de cloud stimuleren, door het gemakkelijker te maken om publieke, private en hybride cloudoplossingen uit te rollen. Dit gebeurt via een reeks investeringen en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van cloudsoftware.

Intel verwacht dat dit initiatief het voor bedrijven makkelijker zal maken om voordeel te halen uit de cloud, met nieuwe mogelijkheden en digitale diensten. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot tienduizenden nieuwe cloudprojecten.

Hoewel clouds van iedere omvang en type kunnen profiteren van het Intel Cloud for All initiatief, zullen vooral grote organisaties de vruchten ervan plukken, zo is de bedoeling van Intel. Juist bij enterprises zorgt de complexiteit, het gebrek aan schaalbaarheid en gebrek aan enterprisefunctionaliteit in open source oplossingen er volgens de chipfabrikant voor dat de adoptie van cloudtechnologie wordt geremd. Door deze barrières weg te nemen kunnen organisaties beter geoptimaliseerde en schaalbare cloudinfrastructuren uitrollen, waarmee ze in staat zijn om sneller en efficiënter nieuwe diensten aan te bieden, aldus Intel.

“De cloud speelt al een essentiële rol in de digitale services-economie en heeft gezorgd voor ongekende innovatie en groei”, vertelt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. "Maar de brede adoptie door grote organisaties gaat niet snel genoeg. We denken dat dit initiatief meer bedrijven in staat zal stellen om te profiteren van de voordelen en innovaties die de nieuwste cloudtechnologieën mogelijk maken.”

Consumentendiensten van grote cloudaanbieders hebben er volgens Intel voor gezorgd dat de adoptie van clouddiensten snel is gegroeid. Deze diensten maken 75 procent van het totale cloud-gebruik uit. De komende vijf jaar zullen echter ontwikkelingen zoals het Internet of Things en big data analytics zorgen voor een sterke groei van enterprise clouds. Marktonderzoeker IDC verwacht dat organisaties de komende drie jaar (2016 - 2018) $142,8 miljard extra zullen investeren in infrastructuur voor private als publieke cloudomgevingen, om zo de efficiency en het reactievermogen te verbeteren.

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!