Redactie - 05 februari 2016

Israëlische en Nederlandse bedrijven delen kennis over Smart Cities

Israëlische en Nederlandse bedrijven ontmoeten elkaar in Den Haag om kennis en ervaringen uit te wisselen op gebied van stedelijke ontwikkeling. Samen met wetenschappers zoeken ze naar innovaties en slimme oplossingen voor stedelijke uitdagingen op gebied van energie, mobiliteit en internetveiligheid tijdens de Smart Cities Innovation Day. De Innovatiedag werd donderdag 4 februari 2016 geopend door minister Kamp (foto) van Economische Zaken.
 

‘Israëlische en Nederlandse bedrijven zoeken naar de beste technische en sociale oplossingen voor steden. Israël en Nederland doen beide veel aan onderzoek en ontwikkeling. Beide landen hebben vruchtbare voedingsbodem voor startup’s en een goed investeringsklimaat. Onze zakenculturen zijn vergelijkbaar en we geloven beide in publiek-private samenwerking. De beste oplossingen voor slimme steden ontstaan als overheden, wetenschappers en ondernemers samen werken aan innovatieve producten en diensten.’
 
Vijftig procent van de wereldbevolking leeft in stedelijke gebieden; in 20150 zal dat zeventig procent zijn. Steden spelen een sleutelrol bij het vinden van manier om efficiënter gebruik te maken van energie en het realiseren van een duurzame economie. Tel Aviv was een jaar geleden genomineerd als de slimste stad in de wereld; Amsterdam is al meermaals genomineerd in de World Smart City Award.
 
Op de innovatiedag in het Marriott hotel in Den Haag spreken ook burgemeester Van Aartsen van Den Haag en Amit Lang, Directeur-Generaal van het Israëlische Ministerie Economische Zaken. Daarna zijn er rondetafelgesprekken, deelsessies en een-op-een gesprekken met vooraanstaande wetenschappers en ondernemers uit Israël en Nederland.
 
De innovatiedag maakt deel uit van het Bilaterale Samenwerkingsforum tussen Israël en Nederland, dat voor het eerst plaatsvond in december 2013. Nederland heeft ook een Bilateraal Samenwerkingsforum met de Palestijnse Autoriteit, eveneens sinds 2013. De fora zijn bedoeld om ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van overheden bij elkaar te brengen om nieuwe mogelijkheden voor samenwerking te verkennen. Daarbij wordt nadrukkelijk gezocht naar innovaties.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!