Redactie - 21 mei 2016

Minister Kamp en staatssecretaris Van Dam aanwezig bij kickoff Startup Fest Europe

Op dinsdag 24 mei is minister Kamp (foto) van Economische Zaken bij officiële kickoff van Startup Fest Europe in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Kamp spreekt onder andere over het Nederlandse startupklimaat en de toekomst van StartupDelta.

Naast minister Kamp zijn bij de openingsdag ook premier Rutte, special envoy StartupDelta Neelie Kroes en topondernemers van internationale bedrijven als Apple, Google, Uber, Booking.com en Adyen aanwezig. In de Beurs van Berlage wordt tijdens drie blokken gesproken over het verbeteren van het startupklimaat, de disruptieve rol van nieuwe bedrijven en over hoe startups beter kunnen worden verbonden met investeerders, overheden en kennisinstellingen.

Op woensdag 25 mei is staatssecretaris Van Dam bij Food&Agri Next (F&A Next) in Wageningen, als onderdeel van het Startup Fest Europe. Van Dam spreekt daar over het belang van startups in de agrifoodsector. Ook organiseert de staatssecretaris tijdens F&A Next een rondetafelsessie over start ups in de agrifoodtech. F&A Next is het platform waar startups de kans krijgen een presentatie te houden om zo investeerders te vinden voor hun ideeën en producten.

Startup Fest: een week vol startups

Startup Fest Europe is een week vol met startup-evenementen en vindt plaats van 24 tot 28 mei 2016. Heel Nederland staat deze dagen in het teken van innovatie en nieuwe producten en diensten. Doel van de evenementen is onder andere om startups te helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met investeerders en het bedrijfsleven. Dat gebeurt door matchmaking, kennisdeling en sessies met tientallen inspirerende sprekers uit het startupveld.
 
Door heel Nederland zijn er tijdens Startup Fest evenementen. Zo komen er tijdens Campus Party in Utrecht vier dagen lang honderden jongeren samen om te werken aan technologie en praktische innovatieve oplossingen voor allerhande maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld voor in de zorg. Amsterdam staat 25 en 26 mei in het teken van de Fintech, bijvoorbeeld over de vraag hoe startups de wereld van banken en financiële markten gaan veranderen.
 
Meer over deze en vele andere startupbijeenkomsten is te vinden via programma van StartupFest: https://www.startupfesteurope.com/site/program. Meer over het programma van de openingsdag op 24 mei treft u hier: http://opening.startupfesteurope.com/.

WK

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!