Redactie - 21 september 2016

Oracle CEO Mark Hurd: 80 procent van alle applicaties draait tegen 2025 in de cloud

Tegen 2025 zou 80 procent van de bedrijfstoepassingen in de (publieke) cloud draaien. Dit meldt Oracle ceo Mark Hurd tijdens een keynote op Oracle OpenWorld.

Mark Hurd, ceo van Oracle, voorspelt dat tegen 2025 tachtig procent van de bedrijfstoepassingen in een publiek cloud datacenter zal draaien. "De enige datacenters die dan nog door bedrijven zelf worden beheerd, zullen die zijn met legacy software waarvoor geen commercieel alternatief is," zegt hij op zijn keynote op Oracle OpenWorld. Hij zegt erbij dat waar 80 procent van de IT-budgetten nu naar maintenance gaan, dat percentage tegen 2025 naar cloud zal gaan.

Oracle noemt zichzelf graag 's werelds snelst groeiende cloudbedrijf, dat ook past in de wereldwijde groei van cloud services. De wereldwijde groei in on-premise IT lag vorig jaar op nul procent maar in die markt wisten cloudaanbieders toch vooruit te gaan. Over de eerste kwartaalcijfers die Oracle vrijgaf, groeien de SaaS (Software as a Service) en PaaS (Platform as a Service) diensten met 82 procent. Totale inkomsten uit cloud lagen voor het bedrijf het voorbije kwartaal op 969 miljoen, 59 procent meer dan het kwartaal voordien.

Publiek Oracle OpenWorld relativeert

Tijdens een keynote vroeg Mark Hurd wat de aanwezigen van de voorspellingen vonden. In het begin werden de voorspellingen vaak beaamd, maar op de vraag wie het snelst groeiende cloud bedrijf is was dat volgens het publiek niet alleen Oracle maar ook Amazon Web Services (AWS), die nu ook public cloud marktleider is en net als Oracle heel veel investeert in R&D. Dat 80 procent van alle budgetten in 2025 naar de cloud gaan kon op een minderheid (22 procent) van de stemmen rekenen. Hurd nam het sportief op reageerde dat er een paar grapjassen in het publiek zitten.

mark_hurd-nope.jpg

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!