Wouter Hoeffnagel - 17 november 2016

Veeam Availability Suite versie 9.5 bevat 175 nieuwe features

Veeam Availability Suite versie 9.5 bevat 175 nieuwe features image

Veeam Software lanceert Veeam Availability Suite versie 9.5. Deze vernieuwde versie van de Veeam Availability Suite is ontwikkeld voor bedrijven die een ongestoorde bedrijfsvoering nodig hebben nu zij virtualisatie en cloudtechnologieën omarmen. De nieuwe versie is per direct wereldwijd beschikbaar.

Deze laatste versie van de vlaggenschipoplossing van Veeam is een integraal onderdeel van het Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud. Versie 9.5 biedt 175 nieuwe features die zijn ontwikkeld om klanten meer wendbaarheid en flexibiliteit te bieden. Alle workloads en applicaties – on-premise en in de cloud – zijn 24.7.365 beschikbaar. Meer dan zestigduizend klanten hebben zich aangemeld om meer te weten te komen over de nieuwe mogelijkheden in versie 9.5. Dit duidt erop dat bedrijven hun investeringen in moderne storage, hyper-converged systemen en de hybrid cloud exponentieel willen uitbreiden.

RTPO’s verbeteren
Volgens recent onderzoek door IDC voldoen strategieën die zijn ontwikkeld voor legacy client/server-omgevingen, niet langer aan de eisen van nieuwe virtual-computing- en cloudbusinessmodellen. De kosten van downtime voor een doorsneebedrijf zijn inmiddels gestegen naar meer dan honderdduizend dollar per uur. Daarom zoeken bedrijven naar echte beschikbaarheidsoplossingen die de RTPO’s (recovery time en point objectives) daadwerkelijk verbeteren en zorgen voor meer efficiëntie, flexibiliteit en betrouwbaarheid binnen de totale bedrijfsvoering.

IDC rapporteert ook dat Veeam in vergelijking met andere leveranciers voorziet in het ondersteunen van meer workloads, betere SLA’s mogelijk maakt voor grotere workloadsets en deze SLA’s vaker behaalt. Bijna negentig procent van de klanten ervaart significant lagere RTPO’s met Veeam dan met hun eerdere leverancier. Bijna drie keer zoveel respondenten hadden nul fouten bij hun back-upjobs met gebruik van Veeam in vergelijking met die van de eerdere leverancier. Zo is Veeam Availability Suite 9.5 de ideale oplossing voor de Always-On Enterprise.

Features
Nieuw in Veeam Availability Suite 9.5 is onder meer:

  • Nieuwe uitbreidingen op het gebied van schaalbaarheid – de exponentiële groei van data en IT-diensten dwingt bedrijven van elke omvang om hun beschikbaarheidsstrategie te heroverwegen. Veeam ondersteunt hierin door nieuwe mogelijkheden te bieden, waarmee bedrijven efficiënter en effectiever kunnen schalen, ongeacht de grootte van hun omgeving. Zij kunnen eenvoudig tienduizenden VM’s en petabytes aan data beschermen.
  • Nieuwe geavanceerde ReFS-integratie die zorgt voor betere prestaties en meer capaciteitsefficiëntie voor grootschalige datasets. De integratie zorgt tegelijkertijd voor betrouwbare databack-up en de bescherming van bedrijfskritische applicaties.
  • Bedrijven kunnen nu hun private-cloudplatform en enterprise-applicaties moderniseren door de eerste volledige integratie met Microsoft-datacentertechnologieën, zoals Windows Server 2016 en Microsoft Hyper-V 2016, Nano Server en Storage Spaces Direct.
  • Nieuwe Direct Restore naar Microsoft Azure voorziet in het restoren in de cloud van Veeam-back-ups ter ondersteuning van de ‘cloud first’-strategie van Veeam. Deze is erop gericht de allocatie van resources te optimaliseren en de kosten te minimaliseren. De nieuwe oplossing stelt bedrijven in staat om on-premise Windows- en Linux-VM’s, fysieke servers en eindpunten te gebruiken en te herstellen, of te migreren naar Azure.
  • Veeam biedt Availability for the Always-On Enterprise door integratie met enterprise-storageoplossingen van HPE, NetApp en Dell EMC. Dit wordt nu uitgebreid naar Nimble Storage.
  • In het nieuwe Veeam ONE 9.5 (onderdeel van de Veeam Availability Suite) kan een bedrijf of serviceprovider kosten voor virtuele en back-upinfrastructuren doorbelasten en erover rapporteren. Dat helpt bij het in kaart brengen van de kosten van compute- en storageresources binnen het bedrijf of een dienst. Afdelingen of klanten zijn op basis van verbruik te belasten.

Beschikbaarheid
De Veeam Availability Suite 9.5 is per direct leverbaar. 

Veeam maakte onlangs bekend dat het eerste wereldwijde event over de public cloud – VeeamON 2017 – plaatsvindt van 16 tot en met 18 mei 2017 in New Orleans (Verenigde Staten). U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie is hier te vinden. 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!