Witold Kepinski - 18 januari 2017

Hewlett Packard Enterprise koopt SimpliVity voor 650 miljoen dollar

Hewlett Packard Enterprise koopt SimpliVity voor 650 miljoen dollar image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) koopt hyperconverged infrastructuur specialist SimpliVity voor 650 miljoen dollar. Simplivity is samen met concurrent Nutanix een top leverancier in de markt voor hyperconverged oplossingen. Simplivity specialiseert zich op hyper-converged infrastructure appliance (HCIA), momenteel de grootste groeimarkt in opslag. Ook HP Enterprise is al actief met HCIA, net zoals Dell en Cisco, maar een overname zou de producten van beide bedrijven onderling kunnen versterken. HP kan zich zo beter wapenen tegen Cisco.

Er waren al geruchten dat HPE deze overname wilde doen alleen tegen een hoger bedrag. Volgens HPE CEO Meg Whitman is de overname een strategische zet. "Met deze overname breidt HPE zijn software-defined capaciteiten uit en het past in onze strategie om hybrid IT op eenvoudige manier aan onze klanten te bieden. Steeds meer klanten zijn op zoek naar oplossingen die hen een veilige en flexibel on-premises infrastructuur biedt voor de cloud economie."

Simplivity wordt onderdeel van de HPE Software Defined en Cloud Group (SDCG) en zal onder de vleugels van HPE onder meer worden ingezet in de portfolio van 3PAR storage, het multi-cloud aanbod en in composable infrastructure. Bestaande HCIS-klanten van beide bedrijven hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Zowel HPE's bestaande hyperconverged producten als de roadmap van simplivity blijven ongewijzigd. Bij hyperconverged infrastructure is er een gedeeld platform voor software-defined storage, networking en compute die kan draaien op gestandaardiseerde (lees: goedkopere) hardware. Afgelopen jaar was dat een markt 2 miljard dollar volgens Gartner, wat tegen 2019 zou oplopen tot vijf miljard dollar.

Doron Kempel

SimpliVity is een Amerikaanse leverancier van OmniStack software defined hyperconverged infrastrucuur en Omnicube appliance oplossingen. De OmniStack appliance biedt hoge performance voor VDI omgevingen van onder andere Citrix en VMware, OLTP databases, Microsoft Exchange, SAP, Oracle en grote single-site en multi-site omgevingen. Volgens Doron Kempel, CEO van SimpliVity, biedt zijn bedrijf hyperconverged infrastructure oplossingen met een high performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid voor VDI waarbij kosten (tco) lager uitvallen en de eindgebruikers experience goed blijft. Doron Kempel toonde tijdens de VMware VMworld 2016 conferentie in Barcelona een case van een klant die over is gestapt op SimpliVity.

Carel Bak

SimpliVity is al een paar jaar actief in Nederland met een kantoor in Amstelveen onder leiding van Carel Bak, regional director Northern Europe. Rik Koenen is daar channel manager. Nick Deen is marketing manager NEMEA. Michael Fokke is er manager solution architects. Arif Goelammohamed is Solutions Architect bij SimpliVity. Quinston van Lierop is Inside Sales Representative Northern Europe bij SimpliVity. Michael Mellor is betrokken als Solutions Architect bij SimpliVity. Dit team staat bekend met expertise waarbij ook gezamelijke deals werden gesloten met Lenovo, Cisco en Dell.

Nutanix, Simplivity en Pivot3

Onderzoeksbureau Forrester benoemde eerder de top-12 van Hyperconverged Infrastructure Providers die in het derde kwartaal van 2016 zich laten gelden. De markt wordt geleid door Nutanix, Simplivity en Pivot3. Atlantis Computing, Stratoscale, EMC en HyperGrid (Gridstore) zijn de beste Strong Performers.

Lees meer hier relevate artikelen op Dutchitchannel.nl over SimpliVity.

Door: Witold Kepinski

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!