Witold Kepinski - 08 november 2017

Nederlandse CIO en analisten middag Gartner Symposium ITXPO geslaagd

Nederlandse CIO en analisten middag Gartner Symposium ITXPO geslaagd image

De Nederlandse CIO en analisten middag die gehouden is tijdens het Gartner Symposium ITXPO in Barcelona is geslaagd. Moderator Danny Frietman besprak met enkele IT-beslissers en Gartner analisten hoe organisaties digitaal transformeren en disrupties omzetten in kansen.

Enkele Nederlandse honderden IT-beslissers, analisten en andere kopstukken uit de IT-branche kwamen op het jaarlijks event samen dat mede was georganiseerd door Gartner en Executive People.

Op basis van cases en praktijkervaring bespraken Gartner analisten en IT-beslissers de reis door de digitale transformatie en hoe in te spelen op de disruptie. IT-beslissers die hun ervaringen met het publiek deelden waren Mario Kortman (CDO Waternet), Marcel Krom (CIO PostNL) en Gerdine Keijzer-Baldé (algemeen directeur DICTU).

API

Duidelijk was dat IT een middel is om business doelstellingen te bereiken. Ook is het een kwestie gewoon te starten met de digitale reis. Wel is er vaak overtuigingsmoed nodig om andere afdelingen mee te krijgen waarbij de kosten een grote rol spelen. Veel afdelingen willen graag mee met in de digitale transformatie maar vinden zaken zoals APIs (Application Program Interface) een dure grap.

Na de sessie was er een borrel waar aanwezigen met elkaar konden netwerken. Dat kon ook worden gedaan in het Gartner Holland House in club Shoko dat wederom goed werd bezocht.

Binnenkort volgt een videoverslag van de bijeenkomst.

WK

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!