Redactie - 16 februari 2018

Ivanti en CrowdStrike gaan samenwerken aan endpoint security

Ivanti en CrowdStrike  kondigen een strategische samenwerking aan om next-generation antivirus en endpoint-detection en respons (EDR) te integreren met Ivanti’s gelaagde endpoint security oplossingen. Zo willen ze endpoint beheer en endpoint security verenigen om bedrijven met beperkte middelen te helpen bij het efficiënt en in real-time bestrijden van cyberdreigingen.

Het CrowdStrike Falcon platform is een lichtgewicht cloud-oplossing die next-generation antivirus (NGAV), EDR, IT-hygiëne en intelligentie en detectie van potentiële dreigingen, integreert. Met deze benadering kunnen klanten nieuwe dreigingen detecteren en voorkomen en de beveiligingsreacties aanpassen aan de ernst van het verdachte gedrag. CrowdStrikes next-generation antivirus-module, Falcon Prevent, voorkomt zowel malware als malware-vrije inbraken, waarmee de kloof wordt overbrugd die wordt achtergelaten door traditionele antivirusoplossingen, die zich primair op malware richten.

Antwoord op cyberaanvallen

Het samenbrengen van het next-gen Falcon-platform van CrowdStrike met de beveiligingsoplossingen van Ivanti, is een adequaat antwoord op de hedendaagse trends in cyberaanvallen. Ivanti levert toonaangevende oplossingen die standaard uitgerust zijn met endpoint security, dat volgens internationale experts de hoogste bescherming tegen real-world aanvallen biedt (discovery, patch- en privilege management, whitelisting en secure configuration). Omdat IT-teams te veel tijd besteden aan het beheersen van de wildgroei van beveiligingsmaatregelen en beveiligingsteams gebukt gaan onder een tekort aan arbeidskrachten, vereenvoudigt Ivanti de beveiliging met tools die zich richten op de belangrijkste aanvalskoersen met alom geprezen preventie-, detectie- en reactietechnieken.

"Met een groter werkterrein, meer bedrijfskritieke activa om te beschermen en geavanceerdere bedreigingen om zich tegen te verdedigen, moeten IT-afdelingen en beveiligingsteams een manier vinden om beter samen te werken om kwetsbare IT-systemen te identificeren en te beschermen," zegt Duane Newman, VP Product Management en Marketing bij Ivanti. "Samen met CrowdStrike helpen we onze gezamenlijke klanten om het aanvalsgebied te verkleinen en sneller te reageren als er een dreiging doorheen komt."

De technologische samenwerking biedt:

  • Snellere oplossing van de meest ernstige dreigingen, om zo de endpoint gegevens te beschermen
  • Geavanceerde bescherming en beheer van de apparaten van werknemers
  • Beter inzicht in en zichtbaarheid van beveiligingsincidenten, met een snellere oplossingstijd

“Het is essentieel dat we gebruikmaken van geavanceerde technologieën om bedreigingen te voorkomen en te detecteren en real-time inzicht, beheer en zichtbaarheid te geven aan endpoints," stelt Matthew Polly, vicepresident Worldwide Business Development en Channels bij CrowdStrike. "De samenwerking tussen CrowdStrike en Ivanti zal onze klanten helpen bij het opsporen en oplossen van bedreigingen en tegelijkertijd zowel het beheer als de automatisering verbeteren, zodat beveiligingsteams efficiënter en effectiever kunnen werken."

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!