Witold Kepinski - 03 maart 2023

Salesforce boekt meer omzet dan verwacht

Salesforce boekt meer omzet dan verwacht image

Salesforce, speler in CRM, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar eindigend op 31 januari 2023. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 8,38 miljard dollar, een stijging van 14% op jaarbasis, dat is meer dan analisten hadden verwacht. Het verlies steeg van 28 naar 98 miljoen dollar. De volledige jaaromzet bedroeg 31,4 miljard dollar, een stijging van 18%. De winst zakte van 1,44 miljard dollar naar 208 miljoen dollar.

"Voor het volledige jaar behaalden we 31,4 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 18% jaar-op-jaar, of 22% in constante valuta, een van de beste prestaties van elk softwarebedrijf van onze omvang", aldus Marc Benioff, voorzitter en CEO van Verkoopsteam. "We sloten FY23 af met een operationele cashflow van 7,1 miljard dollar, een stijging van 19% op jaarbasis, de hoogste cashflow in de geschiedenis van ons bedrijf en een van de hoogste cashflows van alle enterprise softwarebedrijven van onze omvang."

"Onze niet-aflatende focus op uitvoering en proactief beheer van de huidige omgeving stelde ons in staat om een sterk kwartaal af te sluiten en ons klaar te stomen voor een transformationeel fiscaal jaar 24", aldus Amy Weaver, President en CFO, Salesforce. "Het is een nieuwe dag bij Salesforce en als we vooruit kijken, ben ik enthousiast over de kans die voor ons ligt terwijl we winstgevende groei blijven stimuleren."

Salesforce heeft kostenbesparende maatregelen doorgevoerd waarbij onder andere afscheid wordt genomen door 7000 werknemers. Verder worden even geen grote overnames gedaan.

EinsteinGPT

Salesforce zet komende tijd verder in op het omarmen van meer AI toepassingen, zoals het ChatGPT-tekstgenererende programma van OpenAI. Zo kunnen klanten met het Salesforce EinsteinGPT-aanbod meer leads genereren en deals sluiten.  EinsteinGPT wordt geïntegreerd met alle Salesforce, Tableau, MuleSoft en Slack toepassingen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!