Redactie - 08 maart 2018

Schneider Electric en Rijnstate Vriendenfonds bundelen krachten

Schneider Electric en Rijnstate Vriendenfonds bundelen krachten image

Schneider Electric, wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Rijnstate Vriendenfonds. Samen met Rijnstate Vriendenfonds zet Schneider Electric zich in om het verschil te maken voor patiënten van Rijnstate en hen nóg betere zorg te bieden. Schneider Electric gaat hiermee verbeterprojecten, zoals onderzoeken, zorgvernieuwingsprojecten en patiëntvoorzieningen financieel ondersteunen. De samenwerkingsovereenkomst met het Vriendenfonds komt voort uit de leveranciersrelatie tussen Schneider Electric en Rijnstate.

Schneider Electric ondersteunt wereldwijd ziekenhuizen met het bieden van veilige zorg aan patiënten. “Een veilige energiehuishouding is van levensbelang voor een ziekenhuisomgeving. Energie moet altijd beschikbaar zijn”, aldus Bas Born (foto), Vice President IT bij Schneider Electric. “Met behulp van ons open IoT-platform EcoStruxure helpen we ziekenhuizen een veilige omgeving te realiseren en zorgen we samen met hen voor minder ongeplande stroomuitval, energiebesparing en optimalisatie van apparatuur.

Het Rijnstate Vriendenfonds is opgericht om meer mogelijk te maken voor de patiënten van Rijnstate. Het fonds zet zich in om projecten waarvoor geen geld is binnen het ziekenhuis toch mogelijk te maken. Hierbij zijn partners van groot belang. De samenwerking met het Vriendenfonds geeft Schneider Electric de mogelijkheid om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en om specifieke kennis te delen op het gebied van digitale innovaties, energiemanagement en IoT met de zorgsector.

“Dankzij bedrijfsvrienden als Schneider Electric kunnen wij meer mogelijk maken voor de patiënten in Rijnstate. Rijnstate levert uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Vanuit het Rijnstate Vriendenfonds zorgen we voor éxtra goede zorg, door het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek, innovaties en extra voorzieningen voor patiënten,” aldus Wim van Harten, voorzitter RvB Rijnstate en voorzitter van het Rijnstate Vriendenfonds.

“Het is onze missie om de mens centraal te zetten en ons in te zetten voor innovatie, diversiteit en duurzaamheid. De samenwerking geeft ons de mogelijkheid om uiting te geven aan de verbondenheid die we voelen bij Rijnstate als organisatie, partijen binnen de zorgsector samen te brengen en kennis te delen,” aldus Bas Born.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!