Redactie - 21 mei 2018

Business en IT strategie in één lijn

Business en IT strategie in één lijn image

Om ambitieuze doelstellingen te behalen heeft u een duidelijke, sterker; glasheldere strategie nodig. U bent één met de business en uiteraard één met uw organisatie. Om relevant te blijven, doelstellingen helder te houden en een voorsprong op eventuele concurrentie te behouden, is het noodzakelijk steeds opnieuw na te denken over het eigen businessmodel.

Uw business veranderd, wellicht omdat vraag of consument veranderen, maar hoe je het ook went of keert u kunt het zich in het huidige economische of wetenschappelijk klimaat simpelweg niet meer veroorloven om geen werkzame strategie te hebben. Het doel dat u dient na testreven en de koers die we daarvoor moet volgen zijn van vitaal belang voor elke organisatie die ook in de toekomst nog wil bestaan en succesvol wil zijn.

Succesvolle organisaties maken optimaal gebruik van de mogelijkheden die IT biedt.

Terwijl uw business evolueert, zou ook uw IT zich gelijkwaardig moeten ontwikkelen. U investeert voortdurend in business strategieën maar moet het maar al te vaak doen met verouderde IT-omgevingen.

Hierbij is maar al te vaak de doelarchitectuur, projectenportfolio en de IT roadmap in heftige onbalans.

Op dit moment volgen nieuwe technologieën en trends op het gebied van informatietechnologie (IT) elkaar in hoog tempo op. Decentrale opslag in combinatie met Hybride Cloud technologieën en sterk opkomende en grensverleggende trends, variërend van AI en Machine Learning tot en met IoT en software-defined laten eindelijk zien waar IT voor bedoeld is, namelijk voor u te werken.

Innovatieve edge-to-core-to-cloud-technologieen gaan nu het verschil maken.

In historische IT-omgevingen ging het er vooral om uw data van gisteren veilig te stellen, vandaag gaat het erom dat de data van gisteren en vandaag inzichten geeft voor morgen. Meer data levert Big data en met de groei van Big Data neemt de zin van data-analyse toe. Hoe meer gegevens beschikbaar zijn, des te beter organisaties in staat zijn om data-onderwerpen te vergelijken en relaties hierin aan te leggen.

Door de komst van nieuwe Internet of Things toepassingen verworden Core en edge workloads tot een synergie van oorzaak en gevolg. Artificial Intelligence processen zoals Cognitieve tools, Machine Learning, Stream Analytics en Data Analytics kunnen hybride of “on premises” data transformeren tot praktische en effectieve adviezen.

Conclusie:

Organisatie/Bedrijfsdoelstellingen behalen op basis van data gedreven beslissingen is niet langer een uitdaging maar keiharde realiteit.

De komende op cognitieve technologie gebaseerde storage structuren zullen in combinatie met Software defined storage, Hybride Cloud en Private Cloud en het gebruik van S3 tooling enorme veranderingen aan het gevestigde storage landschap teweeg brengen.

Meer over deze storage vormen kunt u lezen op: https://dutchitchannel.nl/523200/zoekresultaten.html?zoek=harold+koenders&categorie=&dossier=

Door: Harold Koenders, Onafhankelijk Innovative Storage Strategist

Voor vragen kunt u terecht op: HaroldKoenders@outlook.com

+31 657702160

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!