Wouter Hoeffnagel - 14 augustus 2018

Amerikaans verbod op Huawei en ZTE apparatuur wettelijk vastgelegd

Apparatuur van Huawei, ZTE en een aantal andere Chinese fabrikanten mag in de Verenigde Staten niet langer worden gebruikt voor substantiële of essentiële componenten van infrastructuur. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een wet ondertekend die zowel Amerikaanse overheidsorganisaties als bedrijven die voor de overheid werken een dergelijk verbod oplegt.

De nieuwe wet heeft de Defense Authorization Act en wordt in de komende twee jaar ingevoerd. Al langer worden overheidsorganisaties en bedrijven die voor de Amerikaanse overheid werken geadviseerd geen gebruik te maken van Huawei en ZTE apparatuur. Nu wordt een verbod hierop dus juridische vastgelegd.

Huawei noemt in een verklaring aan The Verge het verbod een 'willekeurige toevoeging' aan de defensiewet die 'ineffectief, misleid en onwettelijk' is. Het bedrijf stelt dat de nieuwe wet voor zowel bedrijven als consumenten zal zorgen voor hogere kosten, terwijl de wet geen echte security risico's afdekt of de veiligheid in de leveranciersketen verbeterd. Huawei heeft nog niet laten weten of het juridische stappen neemt tegen de wet.

Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!