Redactie - 17 augustus 2018

Bitcoin overstijgt goud in afwikkelingsvolume

Nic Carter, een bekende cryptocurrency onderzoeker, geeft aan dat Bitcoin de OTC- (over-the-counter) markt van goud voorbij is gestegen in afwikkelingsvolume. Ondanks de 70% koersdaling van Bitcoin.

Volgens de statistieken van de London Bulion Market (LBMA) en vijf leden van de London Precious Metals Clearing Limited (LPMCL), waaronder JP Morgan, UBS, Scotiabank, HSBC en ICBC Standard Bank is goud op weg om $446 miljard af te wikkelen in 2018 in de OTC markt.

crypto-insiders-bitcoin-goudkoers-2018-klein.png

Bitcoin daarentegen heeft al $848 miljard afgewikkeld dit jaar en is op weg naar $1,38 biljoen tegen het einde van het jaar, volgens data van Coin Metrics, een open-source cryptocurrency data service.

Aangezien de LBMA goed is voor 70% van het globale goud OTC-marktvolume is Bitcoin met $848 miljard al voorbij wat de goudmarkt nog moet behalen over heel 2018. Nic Carter vertelt:

"Ik schat voorzichtig dat de London OTC-markt voor goud, dat overzien wordt door de LBMA, zo een 70% van het globale volume is. Zij publiceren statistieken omtrent afwikkeling. Met deze cijfers kan ik schatten dat het totale netto volume van goud afwikkeling $446 miljard is voor 2018 (gebaseerd op 6 maanden data.) Bitcoin heeft voor $848 miljard dit jaar afgewikkeld en is op weg naar de $1,38 biljoen. Het lijkt erop dat Bitcoin stilletjes de OTC-markt van goud in termen van afwikkelingsvolume voorbij is gestegen."

In deze analyse van Carter is alleen Bitcoin met goud vergeleken. Andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano en Ripple zijn niet meegeteld. Hoewel transacties op het Ethereum netwerk over het algemeen veel kleiner zijn dan op het Bitcoin netwerk, zijn het er wel bijna tweemaal zoveel per dag.

Auteur: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!