Redactie - 23 augustus 2018

Toenemende interesse van Wall Street in cryptocurrency

Analisten van Sanford C. Bernstein & Co. schrijven in een rapport genaamd “Crypto Trading – the Next Big Is Here?” dat de crypto-markt een hoog volume heeft en grote inkomsten omzet. Zij weerleggen daarmee recente rapporten dat cryptocurrency-exchanges het moeilijk hebben. Inkomsten zouden zelfs kunnen verdubbelen naar $4 miljard dit jaar. Verder geven de analisten aan dat de sterke prestaties van cryptocurrency tijdens een bear-markt de interesse van Wall Street-kantoren heeft aangewakkerd.

De analisten van Bernstein schrijven verder dat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-exchange, een onaantastbare positie kan behalen als Wall Street de crypto-markt niet verder omarmt. De analisten schatten in dat Coinbase ongeveer 50% van alle crypto-transacties in handen heeft. Toch denken de zij niet dat Wall Street snel de crypto-markt zal betreden vanwege zorgen over regulaties en witwaspraktijken.

Bitcoin-futures

Banken als Goldman Sachs en JPMorgan hadden wel al aangegeven bezig te zijn met de crypto-markt. CEO van Goldman Sachs en opvolger van Lloyd Blankfein, David Solomon zei onlangs dat zij Bitcoin-futures afwikkelen voor hun klanten: “Wij zijn sommige futures rond Bitcoin aan het afwikkelen. Tevens zijn wij aan het praten over ontwikkelingen in de markt, maar het gaat allemaal heel voorzichtig. Wij luisteren naar onze klanten en proberen hen te helpen terwijl wij de markt aan het onderzoeken zijn.”

Square, het mobiele betaalsysteem van Jack Dorsey, CEO van Twitter, alsmede het investeringsplatform Robinhood bieden al crypto-diensten aan sinds begin 2018. Beide bedrijven geven aan dat zij voor een lage omzet strategie gaan in de hoop meer investeerders aan te trekken. CEO van Robinhood, Vlad Tenev, zegt het volgende erover: “Wij zijn niet van plan in de nabije toekomst er veel geld aan te verdienen. Wij willen het als een breakeven-bedrijf opereren. De gedachte daarachter is dat we echt een ecosysteem bouwen. Op dit moment zijn al onze producten investerings-producten, dus crypto-slots passen goed bij de meer dan 10.000 andere instrumenten die mensen kunnen verhandelen.”

Door: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!