Wouter Hoeffnagel - 08 november 2018

Hoeveelheid Android malware met 40% gestegen

De hoeveelheid Android malware het derde kwartaal van 2018 met 40 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 3,2 miljoen nieuwe malware samples geregistreerd, wat gelijk staat aan 11.700 stuks per dag.

Dit maakt beveiligingsbedrijf G DATA bekend. Met name de huidige hoeveelheid spyware baart de onderzoekers zorgen. Dankzij spyware kunnen cybercriminelen privégegevens stelen en WhatsApp berichten lezen. Ook melden de onderzoekers dat Android-apparaten vaker doelwit zijn dan andere mobiele apparaten. Dit is onder andere te verklaren doordat Android wereldwijd aanzienlijk meer gebruikers heeft dan iOS, waardoor dit besturingssysteem een aantrekkelijker doelwit is voor cybercriminelen. Bovendien worden veel oudere Android-toestellen niet altijd geüpdatet door de fabrikant met alle gevolgen van dien.

G_DATA_Infographic_MMWR_2019_Q3_New-Malware-Samples-Month_EN_kopie.jpg

G_DATA_Infographic_MMWR_2019_Q3_New-Malware-Samples-Years_EN_kopie.jpg

Om aanvallen te voorkomen is het belangrijk dat gebruikers hun apparaat altijd updaten en hun mobiele apparaten voorzien van web protectie, meldt G DATA. Het bedrijf wijst erop dat Google fabrikanten van Android-smartphones sinds de zomer contractueel verplicht minimaal twee jaar security updates uit te brengen. Smartphones moeten in het eerste jaar minimaal vier security updates ontvangen. Aan het einde van iedere maand moeten apparaten beschermd zijn tegen kwetsbaarheden die meer dan 90 dagen daarvoor ontdekt zijn.

Meer informatie en cijfers zijn beschikbaar op het G DATA blog.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!