Redactie - 15 april 2019

Progress: Sneller dan low-code én met de rijkste gebruikersbeleving

Progress: Sneller dan low-code én met de rijkste gebruikersbeleving image

Snel of sneller web apps en mobiele apps met de beste UX kunnen bouwen en onderhouden, al dan niet met geïntegreerde chatbot functionaliteit; wie wil dat niet? Vaak wordt hiervoor al snel naar bekende low-code platformen gekeken. Maar is dat wel het antwoord? Progress geeft in onderstaande blog hierop een antwoord.

Low-code platformen zijn geschikt om bedrijven te helpen snel tactische apps uit te rollen. Echter ze worstelen om op grote schaal enterpise apps te leveren met boeiende, consument-achtige ervaringen. Zeker niet als die consistent moeten zijn op verschillende kanalen en devices.

Dat komt onder meer doordat ze een architectuur hebben die in eerste instantie is ontworpen voor desktop- of webapplicaties. Niet voor het bouwen van digital experiences op desktop, web, mobiel, wearables en voor chatbots met een goede gebruikerservaring.

Uit het onderzoek Low-Code Platforms: What Developers Think and Why blijkt dat maar liefst  67% van de 5.000 ondevraagde professionele ontwikkelaars sceptisch is ten aanzien van low-code. Zij hebben moeite met het idee om bedrijfskristische applicaties te lanceren in een niet op standaarden gebaseerde ‘black box’ omgeving waarop het moeilijk is om maatwerk te verrichten.

High Productivity oplossingen nodig om app ontwikkelachterstanden en tekort aan IT-ers het hoofd te bieden.
Ondertussen blijft de vraag naar meer apps met kortere oplevertijd stijgen. Er moet er dus gezocht worden naar manieren voor professionele ontwikkelteams om sneller te kunnen werken. Een toolset die wel de voordelen van low-code biedt, maar die verder gaat. Een platform waar je een app éénmaal programmeert en kan uitrollen op verschillende platforms, terwijl de volledige controle over de gebruikerservaring of wel User Experience bij de developers blijft.

Een transparante low-code oplossing, gebaseerd op open standaarden en met een volledige controle over de broncode.

Progress omarmt die applicatie ontwikkelfilosofie als geen ander door productiviteitstools voor ontwikkelaars te maken.

Zo lanceerde Progress Kinvey Studio, een tool voor het visueel ontwerpen en maken van slimme chatbots, gelikte web- en mobiele iOS en Android apps.

Het platform is ontworpen om professionele ontwikkelaars zeer productief te maken. In tegenstelling tot concurrerende tools:

  • versnelt de oplevering van apps door 100%  code te laten delen tussen iOS en Android en tussen PWA en native mobile apps
  • laat het professionele ontwikkelaars en teams hun favoriete processen en tools gebruiken
  • geeft het professionele ontwikkelaars volledige toegang tot de broncode om aangepaste logica, UI en functionaliteit te kunnen maken
  • kun je met een paar kliks apps koppelen aan de data van andere bedrijfsapplicaties en authenticatieproviders

De vraag naar onbeperkte schaalbaarheid over meerdere channels, en de snelle verschuiving naar cloud-based applicatieontwikkeling met behulp van containers en microservices zet menig ontwikkelteam onder druk. Daarom investeerde Progress in een veilig en modern serverless cloudplatform dat alle enterprise app-infrastructuur beheert en automatisch schaalt voor wat betreft de cloud services, microservices en functies. Zo kunnen ontwikkelteams onafhankelijk de frontend ontwikkelen en later aan backend services koppelen. Hierdoor kunnen ze snel aan de verwachtingen rondom een goede gebruikerservaring voldoen.

Test het gratis
Bezoek het high productivity resource center met gratis versie, blogs, whitepapers :  https://www.progress.com/kinvey

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!