Witold Kepinski - 10 mei 2019

Nutanix versterkt hci aanbod voor private en public cloud omgevingen

Nutanix versterkt hci aanbod voor private en public cloud omgevingen image

Nutanix, speler in hyperconverged infrastructure (hci) en enterprise cloud computing, versterkt zijn aanbod voor private en public cloud omgevingen, waardoor multi-cloud computing voor klanten realiteit wordt. Nutanix breidt zijn Xi Frame desktop-as-a-service-oplossing uit van de publieke naar de private cloud, wat het leveren van apps en desktops in een volledig hybride cloud-omgeving mogelijk maakt. Nutanix kondigt tevens nieuwe functionaliteit en extra beschikbaarheidsregio’s aan voor Xi Leap, de cloud-based Disaster Recovery-service (DR) van Nutanix.

Volgens de IDC InfoBrief die werd gesponsord door Nutanix, genaamd ‘Surviving and Thriving in a Multi-cloud World’, zijn multi-cloud-implementaties nu de norm voor organisaties. Minder dan 30 procent van alle klanten geeft aan een single cloud-omgeving te gebruiken. De meeste klanten maken gebruik van meerdere cloud-platformen van verschillende serviceproviders. De interoperabiliteit van data en applicaties tussen deze cloud-omgevingen wordt steeds belangrijker, terwijl toegang tot hybride cloud-mogelijkheden – waarbij één applicatie draait in verschillende clouds – ongrijpbaar blijft voor veel organisaties. Nu bedrijven naarstig zoeken naar manieren om de multi-cloud-omgeving realiteit te maken, bieden de updates van Nutanix aanvullende mogelijkheden om de implementatie van hun cloud-services te stroomlijnen.

Nutanix Xi Frame voor de private cloud

Met Nutanix Xi Frame hebben klanten al eenvoudig toegang tot applicaties en virtuele desktops in populaire publieke clouds zoals AWS en Azure, waarbij gebruik kan worden gemaakt van elke browser en alle apparaten. Met de recentste Xi Frame-update, die draait op de Nutanix AHV-hypervisor, kunnen klanten hun desktop delivery nu uitbreiden naar hun Nutanix private cloud. Dit integreert de Virtual Desktop Infrastructure-services (VDI) met het Nutanix Enterprise Cloud-platform. Xi Frame-desktops kunnen gelijktijdig worden geleverd via meerdere clouds, en worden gemanaged via één console voor naadloze controle en beheer. Dit biedt de klant een ware hybride cloud-ervaring.

Naast AWS en Azure, is Xi Frame per direct wereldwijd beschikbaar voor Nutanix private cloud-deployments met AHV. Waar dat voorheen nog weken kostte, kunnen klanten nu binnen enkele minuten duizenden virtuele desktops implementeren. Dit stelt hen in staat om de kosteneffectiviteit, snelheid en schaalbaarheid van de desktoplevering te verbeteren. IT-teams kunnen voortaan elke cloud (publiek of private) selecteren voor hun VDI-initiatieven.

DR met Nutanix Xi Leap

Nu steeds meer organisaties cloud-services omarmen en infrastructuren virtueler worden, migreren data en IT-activiteiten snel naar de cloud. Indien goed uitgevoerd, is cloud-based Disaster Recovery aantrekkelijk voor organisaties van elke grootte voor het beschermen van bedrijfskritische applicaties. Nutanix Xi Leap breidt het enterprise datacenter uit naar de cloud, zodat IT-teams publieke en private clouds kunnen samenbrengen, en verbeterde beschikbaarheid voor kritische gegevens en applicaties kunnen leveren. De bedrijfscontinuïteit wordt verbeterd via een native-geïntegreerde DR-cloudservice en beheer vanuit één console, om zo kritieke workloads in het datacenter en in de cloud te beschermen.

Nutanix voegt nieuwe mogelijkheden aan zijn XI Leap DR-service toe, waaronder:

Nieuwe regio’s: Nutanix Xi Leap breidt verder uit buiten de huidige beschikbare regio’s in het Verenigd Koninkrijk en (het westen en oosten van) de Verenigde Staten. In de komende maanden wordt Xi Leap naar verwachting beschikbaar in Italië – via Nutanix’ partnership met Sparkle, de internationale services-tak van Telecom Italia Group – alsmede in Duitsland en Japan.
Ondersteuning voor ESXi: Xi Leap biedt nu ook DR-services voor enterprise workloads die draaien op Nutanix private clouds die gebruikmaken van VMware ESXi, waardoor klanten bestaande applicaties nog eenvoudiger in een hybride service kunnen omvormen.

“Met voorgaande DR-systemen konden we niet de prestaties behalen die we verwachtten van virtual machine restoration. Het managen van DR als een losstaande silo maakte onze infrastructuur complexer”, zegt Patrick Sudderth, Director of Technical Services bij Lexipol. “Nutanix Xi Leap biedt ons de mogelijkheid om beleid te configureren dat de DR-workflow direct automatiseert binnen het Prism Console. Het terugzetten van data is nu slechts een kwestie van minuten. Geen andere DRaaS-aanbieder komt in de buurt van de eenvoud in uitvoering die wij ervaren met Xi Leap.”

Cloud Applicatie Security

Zorgen dat de applicaties beveiligd blijven – onafhankelijk van de gekozen cloud-infrastructuur – is onmisbaar voor het leveren van applicaties in een multi-cloud-architectuur. Omvangrijke en geautomatiseerde compliance assessments zijn nodig om applicatiemobiliteit tussen clouds te faciliteren. Nutanix’ Xi Beam, dat klanten cloud governance brengt, zal een realtime security compliance-module bieden – ontworpen om kritische cloud-infrastructuurkwestbaarheden te identificeren en specifiek hersteladvies te geven. Nieuwe security- en compliance-functionaliteiten stellen IT-architecten in staat security-risico’s op te lossen voordat ze de organisatie schaden.

“De multi-cloud-wereld staat niet langer ter discussie; het is de nieuwe realiteit voor IT. Klanten hebben oplossingen nodig die de volledige mix samenbrengen van publieke, private en edge-clouds die binnenkort de kritische infrastructuur vormen, zonder ze te overspoelen met nodeloze complexiteit en ongecontroleerde kosten”, zegt Sunil Potti, Chief Product en Development Officer bij Nutanix. “Door nieuwe mogelijkheden aan ons portfolio te blijven toevoegen, geven we klanten de vrijheid hun applicaties en data te leveren vanuit de cloud die het best bij hun bedrijf past.”

Beschikbaarheid

Nutanix Xi Frame voor Nutanix Enterprise Cloud Platform deployments met AHV is per direct beschikbaar. Xi Leap-services zijn momenteel beschikbaar in verschillende regio’s, waaronder het westen en oosten van de VS en het VK. Additionele regio’s zijn in het derde kwartaal van kalenderjaar 2019 (volgens planning) Italië, Duitsland en Japan. Nutanix Xi Beam is algemeen verkrijgbaar voor cloud-governance en -optimalisatie. De realtime security compliance-mogelijkheden van Xi Beam zijn momenteel in een vroeg stadium beschikbaar voor enkele klanten, en wordt naar verwachting algemeen beschikbaar in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2019.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!