Witold Kepinski - 11 mei 2019

SAP HANA Enterprise Cloud geschikt voor Google Cloud Platform

SAP HANA Enterprise Cloud geschikt voor Google Cloud Platform image

SAP HANA Enterprise Cloud wordt geschikt voor het Google Cloud Platform (GCP). Dit meldt Google in een blog tijdens het SAP Sapphire 2019 event in Orlando.

Volgens Google gebruiken organisaties steeds vaker SAP-applicaties op Google Cloud. "Sinds de aankondiging van onze samenwerking met SAP twee jaar geleden, hebben we onze ondersteuning voor SAP-klanten uitgebreid, van het aanbieden van wereldwijde gevirtualiseerde computerinfrastructuur met 6 en 12 TB-instanties voor SAP HANA-workloads tot partnerships met oplossingenaanbieders zoals Accenture, Deloitte, Atos, en Hitachi / Oxya die services leveren voor applicatiebeheer, migraties en innovatie", zo meldt Google. "Steeds meer klanten maken gebruik van bedrijfskritieke SAP-applicaties op Google Cloud, waaronder ATB Financial, Carrefour en MediaMarktSaturn Retail Group, en we blijven groei zien bij klanten die al heel lang actief zijn, waaronder Tory Burch en The Home Depot, die draait nu SAP CAR, EWM en BW in productie op Google Cloud. Bij de recente Google Cloud Next '19 in San Francisco hebben McKesson en Metro AG inzichten gedeeld waarom ze Google Cloud voor hun SAP- landschappen kozen."

Partners

Google zegt zijn ecosysteem te blijven uitbreiden ter ondersteuning van de SAP-klanten naar S / 4 HANA, door samen te werken met partners zoals Gekkobrain die helpen bij het automatiseren van aangepaste codemigratie en SNP Group die gegevensmigratie helpen automatiseren. Daarnaast hebben Google en SAP gezamenlijke kenniscentra gebouwd met strategische partners als Accenture, Deloitte, Atos en Hitachi / Oxya. Samen maken deze partnerschappen migraties en upgrades voor Google Cloud-klanten eenvoudiger, aldus Google.

Best practices en referentie-architecturen

Elke zakelijke klant is anders, wat kan betekenen dat elk zijn eigen unieke reis naar de cloud heeft als het gaat om het migreren van SAP-applicaties zo meldt Google.  "Als onderdeel van het SAP-project "Embrace" hebben we samengewerkt om deze reis te vereenvoudigen door klanten een door de markt goedgekeurde reis aan te bieden die branchespecifieke best practices definieert die zijn gekoppeld aan referentie-architecturen die worden ondersteund door SAP Cloud Platform en GCP-services die hen begeleiden bij hun transformatie naar S / 4HANA. Met deze oplossingen kunnen klanten hun ervaringen moderniseren en creëren met behulp van 100% VM-gebaseerde, uiterst veilige en zeer beschikbare Google Cloud-infrastructuur en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van big data, analyse en machine learning."

SAP HANA Enterprise Cloud als een volledig beheerde service op GCP

Google zegt dan ook erg blij te zijn dat SAP zijn HANA Enterprise Cloud (HEC) naar GCP zal brengen, zodat HEC-klanten kunnen profiteren van de veilige, moderne en betrouwbare wereldwijde infrastructuur en mogelijkheden van Google Cloud in AI, ML en analyses. "HEC zal worden aangeboden als een volledig beheerde service op GCP, met een flexibel bedieningsmodel om klanten te helpen de operationele complexiteit te verminderen. Voor klanten die specifieke nalevingscertificeringen en een gespecialiseerde reeks beveiligingspraktijken nodig hebben, hebben we ook samengewerkt met SAP NS2 Cloud om Secure HANA Cloud op Google Cloud te leveren.

SAP C / 4HANA-extensies op Google Cloud

SAP-klanten adopteren steeds vaker C / 4-applicaties, zo meldt Google. "Daarmee komt de wens om deze apps aan te passen en uit te breiden naar unieke zakelijke vereisten. Het SAP C / 4HANA Foundation-team koos de native services van Google Cloud Platform om de uitbreidingslaag van stroom te voorzien waardoor ontwikkelaars de flexibiliteit hebben om native services van SAP Cloud Platform en Google Cloud te gebruiken. Naast deze krachtige mogelijkheden kondigen we ook $ 1.000 Google Cloud Platform-kredieten aan voor maximaal 100 SAP C / 4HANA-klanten. Deze aanbieding biedt klanten een vliegende start met hun C / 4HANA Foundation-ervaring. Klanten profiteren van een volledig beheerde en georkestreerde Kubernetes-service (GKE) die de implementatie, het beheer en de schaalbaarheid van C / 4-uitbreidingen vereenvoudigt. Daarnaast is SAP's open source project Kyma, de onderliggende technologie waarop de C / 4HANA Foundation is gebaseerd, nu beschikbaar op Google Cloud Platform Marketplace."

Door: Witold Kepinski

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!