Redactie - 05 augustus 2019

Mimecast kondigt Cyber Alliance Program aan

Mimecast kondigt Cyber Alliance Program aan image

Interoperabiliteit en data-uitwisseling tussen securityleveranciers is essentieel voor de verhoging van de digitale weerbaarheid van organisaties. Daarom introduceert Mimecast het Cyber Alliance Program, een nieuw programma gericht op het creëren van een ecosysteem van securityvendoren die complementair zijn aan elkaar.

Het gemiddelde bedrijf gebruikt tientallen verschillende securityoplossingen. Als de vendoren data over bedreigingen, kwaadaardige code en aanvalsvectoren met elkaar delen, worden hun producten effectiever en is de klant extra goed beschermd. Dit is het uitgangspunt van het Cyber Alliance Program. Het programma is opengesteld voor een select aantal leveranciers van security- en cyberresilience-oplossingen. Deelnemers moeten aan enkele criteria voldoen en interesse hebben om hun technologie via open API's te integreren in het platform van Mimecast.

Voordelen voor klanten en partners
Klanten kunnen nu al profiteren van het Cyber Alliance Program door hun (geplande) investeringen in security te optimaliseren. Ook vermindert het programma administratieve lasten en krijgt de klant direct een dieper inzicht in geavanceerde bedreigingen. Cyber Alliance Partners kunnen effectiever met Mimecast samenwerken aan integraties dankzij API's en gezamenlijke go-to-market-initiatieven.
Het Cyber Alliance Program van Mimecast biedt klanten en partners nog meer voordelen, waaronder:

  • Speciaal ontwikkelde kant-en-klare integraties van toonaangevende vendoren.
  • Kant-en-klare API's voor een snelle ontwikkeling.
  • Uitgebreide handleidingen met voorbeeldcode in vijf ontwikkeltalen.
  • Eenvoudige tutorials die uitleggen hoe en wanneer organisaties de integraties kunnen toepassen in hun eigen omgeving.

Automatisering via API's
"Organisaties hebben vaak beperkte middelen en budgetten", zegt Christina Van Houten, chief strategy officer bij Mimecast. "Toch zijn IT-beheerders nog steeds verantwoordelijk voor het verwerken van en reageren op securitymeldingen, terwijl ze ook nog een breed scala aan losse securityoplossingen moeten beheren. Automatisering via interactie met Mimecast-API's helpt bij het stroomlijnen en vereenvoudigen van deze taken."

"Het doel van het Cyber Alliance Program is het creëren van een ecosysteem van gelijkgestemde vendoren die klanten willen helpen om IT-infrastructuren efficiënt en effectief te beschermen", vervolgt Van Houten. "Zo kunnen we samen bijdragen aan een veiligere digitale wereld."

Samenwerking met Splunk
"Het Cyber Alliance Program van Mimecast is een mooi voorbeeld van hoe vendoren samen zouden moeten werken ten behoeve van hun klanten", aldus Dave Schwartz, area vice president, AMER alliances and channels bij Splunk. "De missie van Splunk is om machinedata voor iedereen toegankelijk, bruikbaar en waardevol te maken. Onze samenwerking met Mimecast voegt een nieuwe contextuele laag voor correlatie toe. Dat leidt uiteindelijk tot een hoger niveau van operationele intelligentie binnen organisaties."

"Door e-mail- en firewalldata in Splunk te correleren met de Mimecast-API, kunnen we sneller reageren op incidenten en de detectieratio verbeteren", zegt Bob Francis, vice president en CIO van Steel Dynamics. "We willen onze incident response-draaiboeken automatiseren door Mimecast nog verder te integreren met ons ticketingsysteem om policy's te updaten - bijvoorbeeld voor het blokkeren van afzenders, IP-adressen en domeinen."

Aanmelden?
Het Cyber Alliance Program omvat verschillende securitycategorieën zoals SIEM, SOAR, firewall, threat intelligence en endpointbeveiliging. Wilt u zich aanmelden voor het programma? Kijk dan voor meer informatie op deze website. Daar vindt u ook een lijst met alle partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!