Redactie - 06 augustus 2019

Gerhard Eschelbeck sluit aan bij CTO/CISO-adviesraad van Qualys

Qualys, pionier op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen – voegt Gerhard Eschelbeck, een bekende cybersecurityexpert, toe aan zijn adviesraad. De raad, die bestaat uit specialisten binnen de branche en de CISO’s van Fortune-bedrijven, komt bijeen om topprioriteiten en uitdagingen op het gebied van beveiliging van internationale infrastructuren te bespreken. Daarnaast biedt de raad strategische input voor productontwikkeling bij Qualys.

“Vanwege zijn uitgebreide cloudplatform bevindt Qualys zich in de unieke positie om bedrijven te helpen hun huidige beveiligingsinfrastructuur efficiënter in te richten en hun digitale transformatie veilig te stellen”, aldus Gerhard Eschelbeck. “Ik voeg me bij de raad op een moment dat Qualys zijn unieke Global IT Asset Discovery and Inventory-app als gratis service aanbiedt aan de community. Hiermee krijgen we allemaal het inzicht terug, dat we zijn kwijtgeraakt door de gefragmenteerde aard van IT, de snelle groei van het IoT en de overgang naar de cloud. Inzicht in het netwerk is voor organisaties een van de grootste uitdagingen en daarnaast de hoeksteen van security.”

“Ik ben verheugd Gerhard weer te mogen verwelkomen in de Qualys-familie, ditmaal als lid van onze adviesraad”, zeg Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Gerhard is een toonaangevende CISO binnen de branche en begrijpt precies wat er nodig is om de moderne, digitale onderneming te beveiligen. Zijn unieke achtergrond en hands-on ervaring ondersteunen Qualys in de doorontwikkeling van het Qualys Cloud Platform.”

Eschelbeck, voormalig Google-vicepresident Security and Privacy Engineering, heeft verschillende innovatieve en succesvolle bedrijven opgezet en sterke, multinationale teams opgebouwd in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Met zijn ruime ervaring in netwerk- en systeemsecurity heeft Eschelbeck onder meer gesproken voor het Amerikaanse Congres en is hij een veelgevraagd spreker op grote brancheconferenties. Hij publiceerde het boek ‘Laws of Vulnerabilities’ en is een van de bedenkers van het Common Vulnerability Scoring System (CVSS). Ook heeft hij meerdere patenten op zijn naam staan op het gebied van managed network security.

Eschelbeck maakt deel uit van de Onapsis-raad, is lid van de raad van commissarissen van Deutsche Bank en is Digital and Technology Advisor voor de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio. Eerder vervulde Eschelbeck CTO-functies bij Sophos, Webroot en Qualys. Hij heeft een masterdiploma en een doctoraat in Computerwetenschappen van de Johannes Kepler University of Linz in Oostenrijk.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!