Redactie - 08 augustus 2019

Samsung en Microsoft breiden samenwerking uit

Samsung en Microsoft breiden samenwerking uit image

Samsung heeft de volgende stap aangekondigd in zijn langdurige strategische samenwerking met Microsoft om naadloze productiviteitservaringen op verschillende apparaten, applicaties en diensten aan te bieden. Met de exclusieve Microsoft-integraties in de nieuwe Galaxy Note10 kunnen gebruikers nu op een eenvoudige manier soepel switchen tussen een smartphone en pc. De samenwerking zal zich uitbreiden naarmate Samsung en Microsoft cloud computing en geavanceerde intelligentie verder benutten om rijke, naadloze mobiele ervaringen op de markt te brengen in het 5G-tijdperk.

‘We geloven dat de mobiele industrie aan de vooravond staat van een transformatie, een waarbij individuele apparaten plaatsmaken voor naadloze, verbonden en continue ervaringen, waar we ook zijn’, aldus Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. ‘Open samenwerkingen, zoals deze met Microsoft, zijn van cruciaal belang bij het pionieren van een nieuwe generatie mobiele ervaringen. Naarmate nieuwe technologieën zoals 5G een realiteit worden, zal onze samenwerking een belangrijke rol spelen bij het helpen van mensen om een vloeiender en flexibeler leven te leiden.’

‘Microsoft en Samsung delen een lange geschiedenis wat betreft innovatie en samenwerking. De aankondiging van vandaag markeert dan ook de volgende fase in onze samenwerking’, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft. ‘Onze ambitie is om mensen te helpen productiever te zijn op elk apparaat, waar dan ook. De combinatie van onze ervaring met de krachtige, nieuwe apparaten van Samsung maakt dit mogelijk.’

Introductie van naadloze productiviteit op verschillende apparaten
Consumenten maken gebruik van meerdere apparaten tegelijkertijd en zo is de behoefte aan betere en eenvoudigere connectiviteit ontstaan. Ze zijn op zoek naar een wereld waarin hun content automatisch wordt gesynchroniseerd, zodat ze een project op een plaats kunnen opstarten en er vervolgens ergens anders aan verder kunnen werken.
Omdat mobiele gebruikers een groter deel van het personeelsbestand uitmaken, zal de vraag naar meer naadloze connectiviteit alleen maar toenemen. Volgens analistenbureau CCS Insight1 besteedt 42 procent van de werknemers meer dan drie uur per dag aan een mobiel apparaat. Dat percentage is onder millennialmedewerkers met 51 procent nog hoger. Deze samenwerking biedt gebruikers een uniforme ervaring op meerdere apparaten, waar ze ook zijn.

Voortbouwen op een gevestigde, succesvolle relatie
Samsung en Microsoft kennen een langdurige samenwerking, gericht op het productiever en krachtiger maken van computers. Met de introductie van de Galaxy Note10 worden de populairste productiviteitsoplossingen van Microsoft voor smartphones naadloos geïntegreerd in Galaxy-producten en -diensten:

• Verbeterde Outlook-ervaring: met meer dan 100 miljoen apparaten heeft Outlook de voorkeur van klanten wanneer het gaat om mobiele e-mail en agenda. Het programma helpt hen bij het verbinden, organiseren en dingen voor elkaar krijgen. Outlook brengt e-mail, agenda2, contacten en bestanden samen, allemaal in één app, zodat je je kunt focussen op wat belangrijk is. De Galaxy Note10 beschikt over een geoptimaliseerde en geïntegreerde Outlook-app, die zowel communicatie privé als op werk en tijdbeheer verbetert. Met de verbeterde S Pen van de Galaxy Note10 kunnen gebruikers korte previews bekijken wanneer ze met e-mails, agenda-afspraken en contacten bezig zijn.

• OneDrive Cloud Storage: vanaf dit najaar biedt de Samsung Gallery de optie om te synchroniseren met Microsoft OneDrive-services. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun foto's en video's kunnen openen vanaf hun apparaten3 en zich geen zorgen hoeven te maken of ze onlangs een back-up hebben gemaakt.

• Naadloos schakelen tussen pc en mobiel: Link to Windows is ingebouwd in het Quick Panel van de Galaxy Note10. Dit maakt het voor iedereen eenvoudig om berichten te verzenden, meldingen te beheren, foto's te synchroniseren en je telefoon4 te spiegelen op de pc's5 van gebruikers. Deze continuïteit zorgt voor een kritische verbinding met elke Windows 10-pc, waardoor gebruikers extra tijd en moeite besparen om fysiek te schakelen tussen hun Galaxy Note106 en pc.

Toonaangevende productiviteit voor bedrijven
Met de Galaxy Note10 stellen Samsung en Microsoft ook bedrijven in staat om nog productiever te zijn. Deze samenwerking biedt zakelijke gebruikers verbeterde externe toegang tot hun zakelijke werkruimte, inclusief het volledige pakket met Office-toepassingen.

Een verbintenis tot voortdurende samenwerking
Samsung gelooft dat een open en op samenwerking gebaseerde aanpak de nieuwe standaard is voor betekenisvolle innovaties die kwaliteit, veiligheid en ervaring prioriteren. Deze aanpak is cruciaal om technologische barrières te doorbreken en kansen voor consumenten te creëren. Deze overtuiging is terug te zien in een lange geschiedenis aan open samenwerkingen met andere marktleiders. In de komende jaren, naarmate cloud computing en geavanceerde intelligentie vorderingen maken en de netwerksnelheden toenemen, zal de samenwerking tussen Samsung en Microsoft alleen maar belangrijker worden. Samen zullen Samsung en Microsoft nieuwe technologieën ontdekken en de innovaties leveren die de manier waarop gebruikers werken zullen veranderen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!