Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2019

VMware neemt Pivotal Software en Carbon Black over

VMware neemt de cloud-native platform provider Pivotal Software over. Ook wordt Carbon Black, een leverancier van cloud-native endpoint beveiliging, ingelijfd door VMware.

Pivotal Software helpt organisaties de manier waarop zij applicaties bouwen en draaien te veranderen. Het bedrijf biedt een developer-gerichte platform, tools en services die helpen applicatie-ontwikkeling te versnellen. Ook draagt Pivotal bij aan het Spring developer framework, die per maand meer dan 75 miljoen keer wordt gedownload. Het bedrijf heeft recentelijk Kubernetes omarmd met de lancering van Pivotal Spring Runtime for Kubernetes en de aanstormende Pivotal Application Service for Kubernetes.

VMware wil de ervaring en assets van Pivotal combineren met zijn eigen IT-expertise en infrastructuur om klanten te helpen moderne applicaties te bouwen, draaien en beheren op Kubernetes infrastructuur. VMware kondigt aan hiervoor een uitgebreid portfolio met producten, tools en services in de markt te zetten. De overname representeert een bedrijfswaarde van 2,7 miljard dollar voor Pivotal.

Carbon Black

Carbon Black is een security cloud provider die meer dan 5.600 klanten wereldwijd bedient en ruim 500 partners telt. Het bedrijf levert een cloud-native security platform dat big data en behavioural analyttics inzet om endpoints te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

VMware betaalt 2,1 miljard dollar voor Carbon Black. Het bedrijf gaat de oplossingen van het bedrijf combineren met zijn eigen security-aanbod, waaronder AppDefense, Workspace ONE, NSX en SecureState. Met deze combinatie wil VMware een modern security cloud platform op te markt zetten dat geschikt is voor iedere applicatie, iedere cloud en ieder apparaat. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!