Wouter Hoeffnagel - 28 september 2019

Supercomputer Atos breekt records

Supercomputer Atos breekt records image

De BullSequana XH2000 supercomputer van Atos staat bovenaan de ranglijst voor two-socket nodes op basis van vier benchmarks van SPECrate. Ook heeft Atos een nieuw record gevestigd voor de HPL Linpack Benchmark op een AMD EPYC CPU, waarbij zij een stijging van de performance van 11 procent realiseerde. Deze benchmark registreert hoe hardware-systemen presteren wanneer zij extreem zware volumes moeten verwerken op basis van real-world applicaties. De BullSequana heeft alle eerdere records gebaseerd op zowel AMD- als niet-AMD-processoren verbroken voor alle vijf benchmarks.

BullSequana XH2000 wordt aangedreven door een AMD EPYC 7H12 Series Processor en is voorzien van een het BullSequana Enhanced Direct Liquid-koelingsysteem. De supercomputer's versterkte DLC (Direct Liquid Cooling) heeft een cruciale rol gespeeld bij het bereiken van de maximale performance van de AMD’s 280W EPYC 7H12-processor, meldt Atos. Door de combinatie is het energieverbruik van BullSequana verlaagt. Energy efficiency is een topprioriteit voor grote datacenters als het gaat om de selectie van een supercomputer. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan een optimale total cost of ownership, waardoor miljoenen euro’s kunnen worden bespaard gedurende de levenscyclus van het project.

"We zijn ontzettend trots dat de BullSequana deze topresultaten heeft bereikt. Ons unieke Enhanced Direct Liquid Cooling-systeem heeft de meest efficiënte omgeving gecreëerd voor de uitstekende prestaties van de AMD EPYC-processor”, zegt Agnès Boudot, Senior Vice President en hoofd van HPC & Quantum van Atos. Boudot wijst erop dat BullSequana is uitgerust met de laatste AMD-chip, wat klanten hoge prestaties biedt voor de verwerking van datavolumes die aan HPC of kunstmatige intelligentie zijn gerelateerd. Onder meer de Franse high-performance computing organisatie GENCI, het IT Center for Science (CSC) in Finland en de Noorse landelijke leverancier van e-infrastructuren Uninett Sigma2 maken gebruik van de supercomputer.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!