Wouter Hoeffnagel - 04 november 2019

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan NTT Data Center Campus

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan NTT Data Center Campus image

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag 1 november een werkbezoek gebracht aan de NTT Amsterdam 1 data center campus. Na een rondleiding door het in april geopende datacenter nam de Koning deel aan enkele ronde tafelgesprekken met prominenten uit de industrie, ministeries en overheid, faciliterende energiebedrijven en belangrijke klanten. Hierbij is gesproken over de kansen en uitdagingen van de data center industrie op dit moment in Nederland.

Het werkbezoek was georganiseerd door Stijn Grove, Managing Director van de Dutch Data Center Association en werd gehost door Pieter Duijves, Managing Director Netherlands NTT Global Data Centers. De Amsterdam Digital Gateway wordt gevormd door één van de grootste data center clusters van Europa en is daarmee van grote waarde voor de Nederlandse economie.

De NTT AMS1 data center campus bevat vier data center gebouwen en gaat in totaal 16.000 m2 computervloer bieden, ondersteund door 40 MW aan IT vermogen. De eerste twee gebouwen zijn opgeleverd en bieden datacenterruimte voor verschillende soorten klanten, waaronder hyperscalers, overheden en grote internationale bedrijven. Pieter Duijves: "We zijn bijzonder vereerd met het bezoek van de Koning aan onze data center campus. Ik hoop dat de koning een goede indruk heeft gekregen van onze data centers en hoe die functioneren als onderdeel van de Amsterdamse Digital Gateway."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!