Redactie - 07 november 2019

Welke Cloud Vendor wint een Dutch IT-channel Award?

Welke Cloud Vendor wint een Dutch IT-channel Award? image

De Dutch IT-channel Award voor Cloud Vendor of the Year 2019 wordt uitgereikt aan de leverancier die de beste technologie leverde voor public, private, hybride en/of multi-cloud. Welke leverancier laat klanten het snelst digitaliseren, zodat zij hun concurrentiepositie kunnen versterken?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Commvault helpt bedrijven wereldwijd data te beschermen, beheren en activeren. Het portfolio bevat oplossingen voor virtualisatie en archivering, maar zeker ook voor cloud. Commvault heeft een unieke samenwerking met HPE op het gebied van cloud services. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers efficiënt data migreren van, naar en binnen een cloud, maar ook in on-premises infrastructuren met een native cloudintegratie. Ook met AWS, Azure en Oracle heeft Commvault samenwerkingen, waar gebruikers optimaal van profiteren. Commvault heeft bovendien de nodige cloudoplossingen op het gebied van backup en recovery. Zo is bij Complete Backup & Recovery een multi-cloud backup mogelijk.

Dell Technologies wil samen met een uitgebreid ecosysteem van partners 'de essentiële infrastructuur' realiseren voor zowel traditionele als cloud native applicaties. Om te kunnen digitaliseren en innoveren is het volgens de Amerikaanse multinational belangrijk dat IT wordt getransformeerd naar een multi-cloud omgeving. De reden is dat alleen in zo'n omgeving zowel traditionele applicaties als innovatieve cloud native applicaties flexibel, betrouwbaar, schaalbaar en betaalbaar 'as-a-service' kunnen worden aangeboden. Alleen als klanten gebruik maken van zowel on-premises als private en public clouddiensten, kunnen zij workloads op basis van bijvoorbeeld performance, functionaliteit en kosten (geautomatiseerd) deployen en verplaatsen. Dat voorkomt dat nieuwe (cloud)silo’s ontstaan.

Dropbox Business dankt zijn nominatie aan simpele maar sprekende statistieken. De tool die samenwerken op basis van content een stuk makkelijker heeft gemaakt, is inmiddels geadopteerd door meer dan 500 miljoen gebruikers en 300 duizend zakelijke 'teams', zoals ze bij Dropbox zeggen. De helft van alle bedrijven in de Fortune 500 werkt met Dropbox. In juni 2019 werd The New Dropbox gelanceerd, een tool die alle benodigde content en applicaties samenbrengt zonder dat de gebruiker van software hoeft te wisselen. Resultaat: een beter gestroomlijnde workflow en meer productiviteit en gebruiksgemak. Het verbeterde Dropbox brengt bestanden en cloudmateriaal eenvoudig samen met andere hulpmiddelen.

IBM Nederland was in 2019 onder andere in het nieuws vanwege de acquisitie van Linux-distributeur Red Hat, volgens IBM een samengaan van de twee beste hybride cloudleveranciers wereldwijd. Door de overname, ter waarde van 33,4 miljard dollar, heeft IBM zijn positie in de cloudmarkt versterkt en groeide het aandeel van clouddiensten in de totale omzet naar 25 procent. De overname past in de IBM-strategie van een hybride cloud: IBM wil eindgebruikers in staat stellen gebruik te maken van de diensten van verschillende cloudaanbieders. Samen met Red Hat kan IBM een softwarelaag creëren bovenop cloudplatforms als AWS en Azure, waardoor applicaties altijd goed samenwerken.

Oracle Nederland sloot in 2019 als eerste cloudleverancier een partnership met een andere publieke cloud: Microsoft Azure. Het Amerikaanse softwarebedrijf ging bovendien een partnership aan met VMware, om ook dat platform op de Oracle Cloud te kunnen aanbieden. De reden van dit alles past naadloos in de bedrijfscultuur en -filosofie van de softwarebouwer, waar ze met al hun ervaring in de wereld van enterprise maar al te goed begrijpen dat de meeste ICT-oplossingen worden gebouwd met componenten van meerdere vendoren. De Oracle Cloud is dan ook niet ontworpen om uitsluitend applicaties en databases van Oracle op te draaien, vinden ze bij Oracle.

Stem nu via www.dutchitawards.nl 

Door: Jeroen Bordewijk

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!