Witold Kepinski - 16 december 2019

Bechtle versterkt Apple aanbod en kennis in Nederland met Ivizi

Bechtle versterkt Apple aanbod en kennis in Nederland met Ivizi image

Bechtle versterkt zijn Mobile Solutions activiteiten in Nederland met Ivizi uit Maastricht. Deze specialist is een gecertificeerde Apple Premium Reseller en geautoriseerde Apple Premium Service Provider. Het bedrijf is al 25 jaar op de Nederlandse markt gevestigd.

Ivizi richtte zich op het MKB en grootzakelijke klanten en realiseerde in het boekjaar 2018 een omzet van circa 15 miljoen euro aan B2B. Bechtle neemt uitsluitend de B2B-bedrijfsactiviteiten van Ivizi over, met 19 werknemers die zich aansluiten bij Bechtle-dochter ARP als Apple Center of Excellence. De eigenaar en directeur van Ivizi, Robert de Vree, zal ook de overstap maken naar Bechtle. Bechtle is in Nederland vertegenwoordigd met ARP, Buyitdirect en Bechtle direct, alle drie zullen profiteren van de uitgebreide Apple-certificeringen.

E-commerce

Ivizi stelt Bechtle in staat haar marktpositie in Nederland verder te versterken, waarbij de Apple-certificeringen een bijzondere impuls geven aan activiteiten op het snelgroeiende gebied van mobiele oplossingen aldus Bechtle. Apple is een van de meest gevraagde leveranciers, ook in de B2B-sector aldus Thomas Jensen, Executive Vice President, Bechtle E-Commerce Holding: “Ivizi is een belangrijke stap in onze ambitieuze strategie om in heel Europa te groeien. We hebben nu de mogelijkheid om onze portfolio drastisch uit te breiden met populaire Apple-producten en -services en ons nieuwe Apple Center of Excellence is de volgende stap op weg naar de ontwikkeling van onze portfolio in alle Bechtle e-commerce locaties in heel Europa. Ik zie dit persoonlijk als een enorm concurrentievoordeel.”

Expertise

Het Apple Center of Excellence zal thuis zijn bij ARP Nederland in Maastricht en alle bedrijven van de Bechtle Group in staat stellen gebruik te maken van zijn expertise. Jan Prinsen, algemeen directeur van ARP Nederland, ziet niets dan positieve dingen om voort te bouwen op expertise op het gebied van mobiliteit: “Bechtle-bedrijven in Nederland zullen allemaal aanzienlijk profiteren van de Apple-partnerstatus en de uitstekende expertise van onze nieuwe collega's bij Ivizi, die ons zal verrijken met hun ervaring. We voorzien ook aanzienlijke groeimogelijkheden."

Certificeringen

Met de inkoop van de B2B-activiteiten van Ivizi beschikt het nieuwe Apple Center of Excellence in Maastricht nu over alle verkoop-, technische en servicecertificeringen die nodig zijn voor het zakelijke segment. Robert de Vree: “We zijn verheugd de Bechtle Group te kunnen ondersteunen met onze 25 jaar ervaring met Apple-producten. De verkoopmogelijkheden van ARP, Bechtle direct en Buyitdirect waren een cruciale factor in onze beslissing om ons verhaal voort te zetten als onderdeel van de Bechtle Group. Onze locatie in Maastricht betekent dat we perfect gepositioneerd zijn, niet alleen voor Nederland, maar ook om onze oplossingenportfolio te ontwikkelen en waarde toe te voegen aan andere Europese e-commerce locaties van Bechtle.”

Bechtle is sinds 1998 in Nederland aanwezig. Meer dan 400 medewerkers zijn werkzaam in de e-commerce dochterondernemingen ARP Nederland BV, Maastricht; Bechtle direct BV, Eindhoven; en Buyitdirect.com BV, Hoofddorp.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!