Witold Kepinski - 03 januari 2020

Private Equity bedrijf Silver Lake neemt groter belang in Dell Technologies

Private Equity bedrijf Silver Lake neemt groter belang in Dell Technologies image

Private equity bedrijf Silver Lake heeft nu een belang van 28,6 procent in Dell Technologies. Dit blijkt uit een online document dat gedeponeerd is bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).

Silver Lake bezit meer dan 101 miljoen Klasse B-aandelen van Dell Technologies. Dat is een aandeel van 28,6 procent in het bedrijf van ceo Michael Dell.

In de periode dat Dell van 2013 tot 2018 een niet-beursgenoteerd bedrijf was, had Silver Lake een belang van ongeveer 24 procent in het Texaanse bedrijf. Dat is nu dus iets meer en toont de commitment aan van Silver Lake naar Dell Technologies en Michael Dell.

Silver Lake ondersteunde het bedrijf in 2013 om van de beurs af te gaan in een deal van bijna 25 miljard dollar waarbij aandeelhouders 13,65 dollar in contanten per aandeel werden uitbetaald.

Eind december 2018 werd Dell Technologies weer een beursgenoteerd bedrijf waarbij Egon Durban een grote rol speelde. Durban is een bestuurder in de raad van bestuur van Dell Technologies en co-CEO van Silver Lake. Dell staat genoteerd op de New York Stock Exchange. Het aandeel schoot in mei 2019 omhoog naar bijna 70 dollar per aandeel, wat beleggers een winst van 52 procent opleverde in ongeveer vijf maanden na de beursgang. 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!