Witold Kepinski - 07 januari 2020

Nederland in top vijf landen met blockchain initiatieven voor vastgoed

Nederland in top vijf landen met blockchain initiatieven voor vastgoed image

Blockchain biedt revolutionaire mogelijkheden voor efficiëntie, kostenbesparingen en het verbeteren van de betrouwbaarheid bij het delen van gegevens. Binnen de vastgoedsector stijgt onderzoek naar blockchaintoepassingen de afgelopen jaren explosief; meer dan de helft (55%) van de onderzoeken richtte zich in 2018 op het vastgoed. Dat laat onderzoek van Jan Veuger (foto) zien, lector Blockchain aan Hogeschool Saxion. Ook blijkt Nederland in de top 5 wereldwijd te staan met blockchaininitiatieven voor vastgoed. Op 15 januari 2020 geeft Veuger een masterclass waarin hij diverse blockchainonderzoeken behandelt en ingaat op de maatschappelijke ontwikkelingen rond blockchain.

Waar veel partijen moeten samenwerken, kan blockchain uitkomst bieden. Veuger: “Blockchain krijgt steeds meer voet aan de grond, ook in het vastgoed. We zien toepassingen steeds vaker terugkomen in deze sector, waar veel partijen zoals banken, makelaars, notariaten en bouwbedrijven moeten samenwerken bij het registreren van eigendommen en andere procesregistraties. Blockchain zorgt voor een rendementsverhoging door een efficiënter werkproces en lagere kosten voor vastgoedmanagement.”

Masterclass Blockchain & Vastgoed

Jan Veuger, eerste lector Blockchain van Nederland, gaat tijdens de Masterclass Blockchain & Vastgoed in op de maatschappelijke ontwikkelingen en blockchain. Hij zal de resultaten bespreken van diverse rapporten over onderzoek naar blockchaintoepassingen, waaronder:

• het onderzoek naar Blockchain en Onderzoek IDC;
• het FIBREE Blockchain Real Estate Industry Report 2019; en
• onderzoek naar blockchain en landregistratie.

De Masterclass sluit af met een debat over de toekomst van blockchain in de vastgoedindustrie. De Masterclass is georganiseerd in samenwerking met Sociëteit Vastgoed Netwerk.

Datum: Woensdag 15 januari 2020
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Ketelhuis, Zutphenseweg 6C, Deventer

Programma & aanmelden:

https://www.saxion.nl/events/2020/januari/masterclass-blockchain-en-vastgoed

Saxion Blockchain Week: 13 - 17 januari 2020

Tijdens de Saxion Blockchain Week staat de actuele stand van zaken over blockchain in Nederland centraal. Vanuit verschillende invalshoeken en vakgebieden worden diverse blockchainontwikkelingen belicht om kennis te delen en kansen en bedreigingen te laten zien. Onderdeel van de Saxion Blockchain Week zijn onder andere de Legal Day Blockchain, Blockchain & Vastgoed, Blockchain & Health en de HBO Blockchain Challenge, een 3-daags event waarbij meer dan 60 studenten aan blockchainoplossingen werken voor vragen vanuit het bedrijfsleven. Meer informatie: https://www.saxion.nl/onderzoek/meer-onderzoek/blockchain/saxion-blockchain-week

 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!