Wouter Hoeffnagel - 09 januari 2020

CIO verkiest Azure vaker boven AWS

CIO verkiest Azure vaker boven AWS image

Microsoft is onder tech managers van grote bedrijven de meest populaire leverancier van public cloud diensten. Als het echter gaat om omzet gaat Amazon Web Services (AWS) aan leiding.

Dit blijkt uit onderzoek van Goldman Sachs, waarvoor 100 IT-managers van Global 2000-bedrijven zijn ondervraagd. Uit de resultaten blijkt dat 56 van deze 100 CIO's gebruik maakt van Azure voor cloud infrastructuur, terwijl 48 AWS gebruiken. 25 kiezen voor Google.

Ook verwachten meer respondenten dat hun bedrijf binnen drie jaar gebruik gaat maken van Azure dan van iedere andere cloud. Zo verwachten 66 IT-managers Azure te gaan inzetten voor hun cloud infrastructuur, terwijl 64 verwacht voor AWS te kiezen. 30 IT-managers verwachten Google Cloud in te zetten.

AWS is marktleider

De populariteit van Microsoft komt niet overeen met het marktaandeel van het bedrijf. AWS is marktleider met 32% van de markt, terwijl Azure het moet doen met 17%. Google volgt met 7%.

Analisten van Goldman Sachs concluderen op basis van hun onderzoek dat 23% van de IT-workloads van grote bedrijven momenteel in de public cloud draait. Dit was in juni nog 19%. Naar verwachting stijgt het percentage in de komende drie jaar tot 43%.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!