Redactie - 14 februari 2020

Cyber-resilience is sleutelwoord

Cyber-resilience is sleutelwoord image

Cyberaanvallen op met name MKB-bedrijven nemen in heftigheid en vormen toe. Cyber-resilience is geen buzz-woord, maar een sleutelwoord. Zorg ervoor dat na een mogelijk gelukte aanval data toch beschikbaar zijn.

Criminelen zoeken altijd de zwakste plek. “We zien steeds meer dat MKB-bedrijven het slachtoffer worden van cybercrime, omdat die minder investeren in databescherming”, zegt Sabine Schilg, VP, SMB & Consumer Sales EMEA Carbonite & Webroot bij OpenText.

Zij geeft aan dat er wel een trend zichtbaar is dat MKB-organisaties beginnen te investeren in antivirus- en back-upoplossingen, maar dat dit in een gestaag tempo plaatsvindt. Volgens de gegevens van Microsoft is het percentage inkomende e-mails dat verband houdt met phishing gestegen van 0,31% in september 2018 tot 0,62% in september 2019. Uit een analyse van Microsoft van 470 miljard e-mails per maand in 2018 bleek dat phishing-berichten met 250% zijn gestegen.

“Met de stijgende cyberaanvallen merken we dat bedrijven niet alleen op zoek zijn naar cybersecurityoplossingen maar ook de noodzaak van back-up beginnen in te zien voor een volledige bescherming van de data, mocht er toch onverhoopt wat gebeuren.”

Sabine Schilg voegt eraan toe dat het om een meerlaagse aanpak gaat: antivirus, bewustwordingstrainingen bij personeel, en uitgebreide back-up. De oorzaak komt namelijk niet altijd van buitenaf.

Lees op deze link het hele artikel van Sabine Schilg.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!