Redactie - 14 februari 2020

Cyber-resilience is sleutelwoord

Cyber-resilience is sleutelwoord image

Cyberaanvallen op met name MKB-bedrijven nemen in heftigheid en vormen toe. Cyber-resilience is geen buzz-woord, maar een sleutelwoord. Zorg ervoor dat na een mogelijk gelukte aanval data toch beschikbaar zijn.

Criminelen zoeken altijd de zwakste plek. “We zien steeds meer dat MKB-bedrijven het slachtoffer worden van cybercrime, omdat die minder investeren in databescherming”, zegt Sabine Schilg, VP, SMB & Consumer Sales EMEA Carbonite & Webroot bij OpenText.

Zij geeft aan dat er wel een trend zichtbaar is dat MKB-organisaties beginnen te investeren in antivirus- en back-upoplossingen, maar dat dit in een gestaag tempo plaatsvindt. Volgens de gegevens van Microsoft is het percentage inkomende e-mails dat verband houdt met phishing gestegen van 0,31% in september 2018 tot 0,62% in september 2019. Uit een analyse van Microsoft van 470 miljard e-mails per maand in 2018 bleek dat phishing-berichten met 250% zijn gestegen.

“Met de stijgende cyberaanvallen merken we dat bedrijven niet alleen op zoek zijn naar cybersecurityoplossingen maar ook de noodzaak van back-up beginnen in te zien voor een volledige bescherming van de data, mocht er toch onverhoopt wat gebeuren.”

Sabine Schilg voegt eraan toe dat het om een meerlaagse aanpak gaat: antivirus, bewustwordingstrainingen bij personeel, en uitgebreide back-up. De oorzaak komt namelijk niet altijd van buitenaf.

Lees op deze link het hele artikel van Sabine Schilg.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!