Redactie - 02 maart 2020

Legian: AVG maakt veel vragen los; bewustwording cybersecurity is enorm

Legian: AVG maakt veel vragen los; bewustwording cybersecurity is enorm image

De inwerkingtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) maakt bij de klanten van het Haagse ICT-consultancybureau Legian veel vragen los. “Iedereen voelt de urgentie om zijn data- en informatiebeveiliging op orde te hebben”, ervaart Dick Hoogendoorn, CTO bij Legian Consultancy & Network Services.

Legian begon eind vorige eeuw als detacheerder in ICT-networking, maar profileert zich steeds nadrukkelijker als allround consultant die ook het heikele vraagstuk van data- en informatiebeveiliging niet schuwt. “We willen een onafhankelijke kennispartner zijn, juist ook voor de 'basishygiëne' ICT-security”, vertelt Hoogendoorn. “Vooral de AVG, de nieuwe Nederlandse privacywet die strenge regels stelt voor gegevensbescherming en een serieuze meldplicht omvat in het geval van datalekken, heeft enorm veel losgemaakt.”

Legian is van oudsher sterk in vakgebieden als networking, virtualisatie, datacenter, software defined networking en automation. De ambitie is om de securitypoot die de laatste jaren 'organisch' is gegroeid bij Legian, net zo groot te maken. Volgens Hoogendoorn is de urgentie in de markt dan ook goed voelbaar. “Vorig jaar september waarschuwde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een rapport dat Nederland kwetsbaar is voor digitale ontwrichting. Er is bovendien veel publiciteit geweest over de kwetsbaarheid in de 'vitale infrastructuren', zoals de operationele IT-omgevingen in de havens van Rotterdam. Omdat veel van onze klanten binnen vitale infrastructuren opereren, is dit een belangrijk gespreksonderwerp voor ons.”

Lees hier het hele interview met Legian.

Door: Jeroen Bordewijk

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!