Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2020

PA Consulting realiseert recordomzet van 500 miljoen Britse pond

Internationale innovatie- en transformatieconsultant PA Consulting kondigt aan in 2019 een recordomzet van £500 miljoen te hebben geboekt. Dit is een stijging van 10 procent vergeleken met 2018.

Investeringsfirma The Carlyle Group beschikt sinds 2015 over een belang van 51% in PA. Dit stelde de consultant in staat hun end-to-end innovatiediensten te versterken door een aantal gespecialiseerde consultancybureaus over te nemen. Tussen 2017 en 2019 kocht PA het in consumentengedrag gespecialiseerde Sparkler, het digitale experience- en designbureau We Are Friday en luchtvaartconsultant Nyras. In de VS verwierf PA Essential Design, dat zich richt op innovatiestrategie en productontwerp, en de groeistrateeg 4iNNO.

Als gevolg van de sterke bedrijfsresultaten gaat de raad van bestuur opties voor een nieuwe investeringscyclus verkennen. De eerste fases van dit proces zijn in gang gezet. De voorkeur gaat uit naar investeringen in een vergelijkbare Private Equity-structuur, wat PA in staat stelt om onafhankelijk te blijven als adviesbureau.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!