Witold Kepinski - 31 maart 2020

Vraag naar Microsoft cloud services schiet omhoog

Vraag naar Microsoft cloud services schiet omhoog image

De vraag naar Microsoft Teams is binnen een week met 775 procent gestegen. Dat getal geldt dan wel specifiek voor de Italiaanse markt en Teams, zo corrigeert Microsoft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Er zijn inmiddels meer dan 44 miljoen Microsoft Teams unified communications gebruikers. De gebruikers genereren dagelijks meer dan 900 miljoen vergader- en belminuten. De diensten zijn in trek doordat veel mensen thuiswerken in verband met het coronavirus.

Het gebruik van Windows Virtual Desktop is ook sterk gegroeid gegroeid. Windows Virtual Desktop is een service die vereenvoudigd beheer, een multi-sessie Windows 10 ervaring, optimalisaties voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor Windows Server Remote Desktop Services (RDS) desktops en apps levert. Met Windows Virtual Desktop kan een partner of IT-afdeling Windows-desktops en -apps in enkele minuten implementeren en schalen zo meldt Microsoft.

Het gebruik van openbare Power BI door de overheid om COVID-19-dashboards met burgers te delen, is in een week tijd met 42 procent gestegen. Microsoft lanceerde onlangs via Bing een coronavirus tracker, ook voor Nederland.

Microsoft meldt verder dat door de coronavirus crisis meer vraag is naar zijn Azure public cloud capaciteit is zoals voor Microsoft Teams. Daarom heeft Microsoft duidelijke criteria opgesteld voor de prioriteit van nieuwe cloud capaciteit. De topprioriteit is dat hulpverleners, gezondheids- en noodhulpiensten als eerste gebruik kunnen maken van de kritische overheid cloud infrastructuur en ervoor zorgen dat externe werknemers blijven werken met de kernfunctionaliteit van Teams. "We zullen ook overwegen om gratis aanbiedingen aan te passen, indien nodig, om ondersteuning van bestaande klanten te garanderen", zo meldt Microsoft.

Update: Microsoft komt terug op zijn eerdere uitspraken. In een geüpdatet blogpost spreekt het bedrijf nu over een toename van 775% in de hoeveelheid gesprekken en vergaderingen van Teams-gebruikers in een periode van één maand. De cijfers zijn uitsluitend van toepassing op Italië en dus niet op het wereldwijde gebruik van Microsoft Teams. 

Door: Witold Kepinski

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!