Witold Kepinski - 02 april 2020

Cegeka neemt KPN Consulting definitief over

IT-serviceprovider Cegeka heeft KPN Consulting overgenomen. Deze overname is afgerond, na een positief advies van de ondernemingsraden en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. KPN Consulting bestaat uit de onderdelen KPN ICT Consulting en Call2. KPN ICT Consulting gaat door onder de naam Cegeka, terwijl Call2 zijn naam en huisstijl behoudt.

Met de aankoop van KPN Consulting verdubbelt Cegeka zijn omzet en realiseert het een landelijke aanwezigheid. Naast de kantoren in Veenendaal en Eindhoven, krijgt het bedrijf er vestigingen bij in Zoetermeer, Groningen en Apeldoorn. “Door de versterking van ons portfolio en de geografische spreiding kunnen we nog beter invulling geven aan onze wens om dicht bij de klant te opereren”, vertelt Karim Henkens, Managing Director Cegeka Nederland. “Daarnaast is dit een cruciale stap in het vervullen van onze ambities: wij willen naar de Nederlandse top, met een stevige lokale verankering als strategisch uitgangspunt.”

De continuïteit van de dienstverlening blijft gewaarborgd door een samenwerking tussen Cegeka en KPN. Volgens de voorwaarden van dit partnerschap blijft Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten leveren aan KPN als voorkeursleverancier.

“Klanten zoeken steeds meer een one-stop-shop, een trusted partner voor hun IT-uitdagingen”, vertelt Stijn Bijnens (foto), CEO van Cegeka Group. “KPN Consulting en Cegeka versterken elkaar: Cegeka is traditiegetrouw sterk in outsourcing en business solutions. Met deze overname geven we een impuls aan onze capaciteit op strategisch IT-advies, werkplek- en cloud migraties, cyber security en support. Daarmee kunnen we klanten end-to-end ondersteunen in het vormgeven van hun IT-roadmap.”

KPN Consulting was niet alleen de perfecte overnamekandidaat vanwege zijn capaciteit en portfolio. Ook cultureel sluiten beide organisaties perfect op elkaar aan. Bijnens: “We staan voor een lokale aanpak, dicht bij de klant opereren en samenwerken. In close cooperation – dat is de cultuur van Cegeka. Met nieuwe talenten en capaciteiten zetten we daar nu enthousiaster dan ooit op in.”

Het aantal medewerkers in Nederland groeit met 750 naar circa 1.200. In heel Europa – het hoofdkantoor in Cegeka staat in Hasselt (België) – telt Cegeka nu ruim zesduizend medewerkers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!