Witold Kepinski - 03 april 2020

Nieuwe VMware vSphere versie is nu beschikbaar

Nieuwe VMware vSphere versie is nu beschikbaar image

VMware heeft de algemene beschikbaarheid van aangekondigd VMware vSphere 7. VMware vSphere 7 is opnieuw ontworpen tot een open platform met Kubernetes API's om ontwikkelaars en operators een cloud-achtige ervaring te bieden. KPN is al gebruiker van de nieuwe vSphere 7.

De behoeften van de hedendaagse zakelijke klant evolueren voortdurend en IT moet zorgen voor flexibele infrastructuur, beveiliging, efficiëntie en veerkracht, aldus VMware. Om volledig te profiteren van hun inspanningen voor het moderniseren van applicaties, moeten bedrijven ook hun infrastructuur tegelijkertijd moderniseren. Een responsieve infrastructuur die gemakkelijk toegankelijk is voor ontwikkelingsteams stelt bedrijven bovendien in staat zich met succes aan te passen aan de veranderende behoeften van hun klanten.VMware vSphere 7 levert essentiële services voor de moderne hybride cloud, die de computeromgevingen voor AI en machine learning, bedrijfskritische en moderne applicaties van stroom voorziet zo meldt VMware.

"We zien steeds vaker dat onze klanten een aantal wegversperringen en silo's tegenkomen als het gaat om het runnen van hun moderne en traditionele applicaties", zegt Krish Prasad, Senior Vice President en General Manager, Cloud Platform Business Unit, VMware. "VMware vSphere 7, onze belangrijkste vSphere-release in een decennium, zal ondernemingen helpen al hun applicaties op een gemeenschappelijk platform uit te voeren met een combinatie van virtuele machines, containers en Kubernetes. Dit helpt bedrijven verder om de productiviteit van ontwikkelaars en operators te verhogen, wat een snellere tijd tot innovatie mogelijk maakt in combinatie met de noodzakelijke verbeterde beveiliging, stabiliteit en governance.”

KPN

"Bij KPN zijn we op zoek naar meer consolidatie van onze platforms ter ondersteuning van onze cloud native app-ontwikkelingsinspanningen. Momenteel voeren een aantal van onze afdelingen zelf Kubernetes uit. We streven naar een grotere consolidatie van die omgevingen met VMware vSphere met Kubernetes om alle resources via één platform aan onze ontwikkelaars te leveren en hun noodzaak om al het operationele werk te doen weg te nemen” zegt Albert W. Alberts, architect bij KPN.

VMware vSphere 7: services voor hybride cloud

Met VMware vSphere 7, IT-operatieteams kunnen volgens VMware verwachten te profiteren van vereenvoudigde levenscyclusbeheermogelijkheden, nieuwe en verbeterde beveiligingsmogelijkheden, nieuw toepassingsgericht beheer en een uniform platform voor consistente bewerkingen in clouds, datacenters en edge-omgevingen. VMware vSphere 7 is uitgebreid getest met ongeveer 1.000 klanten in het bètaprogramma. Nieuwe mogelijkheden en functies zijn onder meer:

Vereenvoudigd levenscyclusbeheer: met behulp van een gewenst statusmodel kunnen vSphere-beheerders eenmaal configuraties maken, deze toepassen en ze eenvoudig blijven bewaken, en beschermen tegen configuratiedrift. Dit vereenvoudigt het levenscyclusbeheer, vSphere software patching en firmware-upgrades. Klanten die de voorkeur geven aan rustgevende API's, kunnen ook JSON gebruiken om levenscyclusbeheer te automatiseren metVMware vSphere 7.

Intrinsieke beveiliging: ondernemingen kunnen hun infrastructuur, gegevens en toegang verder intrinsiek beveiligen met een uitgebreide, ingebouwde architectuur en een eenvoudig, beleidsgestuurd model dat wordt geleverd inVMware vSphere 7. Deze nieuwe release introduceert een attest op afstand voor gevoelige workloads met vSphere Vertrouwensautoriteit. Bovendien helpt het toegang en accountbeheer te beveiligen met identiteitsfederatie met Active Directory Federation Services (ADFS).

Applicatie versnelling: alle applicaties profiteren van een groot aantal VMwarevSphere 7-verbeteringen, waaronder belangrijke verbeteringen aan DRS, verbeterde vMotion en verbeterde ondersteuning voor persistente geheugen (PMEM) -mogelijkheden. Bovendien kunnen AI / ML en andere toepassingen gebruikmaken van GPU-hardware, waardoor het gebruik wordt verbeterd met behulp van elastische pools van GPU-bronnen. Bovendien kunnen klanten nu latentiegevoelige applicaties ondersteunen met behulp van nieuw geïmplementeerde precisie-tijdprotocol-mogelijkheden.

Ondersteuning voor alle toepassingen: vSphere is opnieuw ontworpen met Kubernetes en is nu geoptimaliseerd voor het uitvoeren van zowel moderne containergebaseerde als bestaande workloads op virtuele machines. In eerste instantie zal vSphere 7 met Kubernetes, dat VMware Cloud Foundation Services aandrijft om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen, uitsluitend beschikbaar zijn via VMware Cloud Foundation4.

Applicatiegericht beheer: alleen beschikbaar in vSphere 7 met Kubernetes (via VMware Cloud Foundation4), toepassingsgericht beheer stelt VI-beheerders in staat om meerdere objecten in een logische groep te ordenen en vervolgens beleid toe te passen op de hele groep. Een beheerder past bijvoorbeeld beveiligingsbeleid en opslaglimieten toe op een groep Kubernetes-clusters die een applicatie vertegenwoordigen versus op alle clusters afzonderlijk.

VMware vSphere 7 wordt geleverd in twee belangrijke configuraties. VMware vSphere 7 is nu beschikbaar voor VM-gebaseerde applicaties in een aantal edities waaronder VMware vSphere Enterprise Plus Edition. VMware vSphere met Kubernetes zal beschikbaar zijn met VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu voor container- en VM-applicaties. VMware Cloud Foundation 4 zal naar verwachting beschikbaar zijn tegen 1 mei 2020 (het einde van het eerste kwartaal van VMware 2021 van VMware).

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!