Redactie - 13 april 2020

Databalance en Awingu blijken een perfecte match

Databalance en Awingu blijken een perfecte match image

Databalance was in 2015 de eerste Nederlandse partner van Awingu. Een kleine vijf jaar later is er nog geen enkel scheurtje in dat huwelijk te ontdekken. De Cloud Solutions Provider en de leverancier van een Unified Workplace-oplossing passen uitstekend bij elkaar.

‘De Power Cloud’, zo omschrijft Databalance zijn aanbod van datacenterdiensten zoals hosting, colocatie, PaaS, IaaS en IT-oplossingen op maat. Het heeft twee hoogwaardige Nederlandse datacenters waarin gebruik wordt gemaakt van flash-only storage en de nieuwste IBM Power- en Intel-systemen. Het bedrijf is ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd. Ook is het SAP PE Services Gold partner. Het hanteert een B2B2B-model waarbij het met SAP-partners samenwerkt. Die partners verkopen cloudoplossingen, inclusief SAP, aan de eindklant en Databalance levert dat tot en met het operating system op. Databalance beheert de gehele omgeving, doet de back-ups en bewaakt de performance.

Technische kennis
Philip Kluijtmans (foto), sinds acht jaar salesmanager bij Databalance, was vanaf het begin bij de samenwerking met Awingu betrokken. “We gebruiken Awingu om managed private cloud werkplekken aan te kunnen bieden aan SAP-partners en hun klanten. We zagen een aantal jaar geleden al dat de vraag naar het altijd, overal en met elk device kunnen werken steeds groter werd. We hebben toen naar meerdere aanbieders gekeken. Bij andere partijen merkten we dat de technische kennis vaak vrij beperkt was. We konden de oplossing wel inzetten in een standaard omgeving, maar wanneer er iets meer complexiteit gevraagd werd, vielen die partijen door de mand. Bij Awingu zit een serieuze, professionele helpdesk. We worden met vragen altijd snel en op een heel praktische manier geholpen. Dat is heel belangrijk. Er is tegenwoordig vaak geen standaard meer. Elke eindklant heeft zijn eigen standaard en daar moet een oplossing bij worden gevonden.”

Databalance zet Awingu inmiddels in bij elke managed private cloud. “Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van de oplossing. We hebben nu eigenlijk twee soorten klanten. Er is een groep die een eigen cloudomgeving heeft en die alleen SAP nodig heeft. Dat is prima. Maar een heel groot aantal klanten draait hun volledige cloud bij ons, inclusief de werkplek van Awingu.”

De oplossing biedt Databalance zelf veel flexibiliteit. “We kunnen het voor de gebruikers heel makkelijk op- en afschalen. Daarnaast is de oplossing ook zeer beheervriendelijk. Dat komt ook omdat we Awingu op een multi-tenant manier gebruiken. We hebben het Awingu-platform in twee datacenters high available ingericht, met in beide gevallen meerdere connecties.”

Ook de partners van Databalance zijn tevreden. “De partners die zelf geen cloud-mogelijkheden bieden, vertrouwen volledig op onze expertise op dit gebied. Hun eindklanten blijken heel tevreden en dat maakt de stap natuurlijk heel makkelijk om Awingu bij een volgend project weer aan te bieden.”

Gebruiksvriendelijk
Want alles valt en staat uiteraard met de tevredenheid van de eindgebruiker. En zoals Kluijtmans al aangeeft: daarover bestaat geen discussie. Als hij uitlegt waardoor dat volgens hem komt, noemt hij onder meer de mogelijkheid voor klanten om het eigen logo op de inlogpagina te plaatsen en het two-factor authentication bij het inloggen. Maar het sleutelwoord is vooral eenvoud. “De oplossing is gewoon extreem gebruiksvriendelijk. De gebruiker wil op elke werkplek in kunnen loggen via een browser, welke browser dan ook, zonder dat hij of zij eerst software moet downloaden. Daarna moet hij snel, maar uiteraard wel veilig, aan de slag kunnen gaan. Dat kan allemaal met Awingu. Eerst software moeten installeren, wat bij andere oplossingen vaak wel moet, is gewoon niet meer van deze tijd.”

De lijst met tevreden klanten is volgens Kluijtmans bijzonder lang. Hij pikt er eentje uit: het bedrijf Beeztees, een in Waalwijk gevestigde groothandel van speeltjes, accessoires en andere benodigdheden voor huisdieren. Kluijtmans: “Ze maken gebruik van de SAP ECC-oplossing voor ERP. Vanaf het begin van onze samenwerking met Awingu hebben ze de cloud werkplek geadopteerd. De werknemers zijn veel op reis, ook naar het buitenland. Dan is er niets prettiger en makkelijker dan ergens snel en veilig via de internetbrowser in je werkplek te kunnen komen. Je zit ook direct in je SAP-systemen en hebt alle informatie die je nodig hebt.”

Prestaties en snelheid
“Zeker in deze tijd, waarin thuiswerken voor veel mensen noodzakelijk is geworden, is een veilige cloud werkplek cruciaal. Altijd, overal en op elk device kunnen werken is nooit belangrijker geweest dan nu”, verwijst Kluijtmans naar de coronacrisis. “En wij vinden Awingu dan gewoon de beste keuze. De combinatie van onze AAA-klasse datacenters en de clientless werkplek van Awingu is heel sterk. Alle voorwaarden voor goede prestaties en hoge snelheid zijn gewoon aanwezig, het enige dat voor vertraging zou kunnen zorgen is de lokale verbinding bij de eindklant.”

De conclusie is duidelijk: Databalance zou niet meer zonder Awingu willen. “Ons enige doel is iedere eindklant zo goed mogelijk helpen. En dat kan met deze vertrouwde en ijzersterke oplossing. Wij zijn zeer tevreden en de eindklanten zijn dat ook.”

Door: Johan Leeuwen

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!