Witold Kepinski - 25 april 2020

Google vermindert de CO2 uitstoot datacenters met AI

Google vermindert de CO2 uitstoot datacenters met AI image

Google heeft nieuwe technologie bekend gemaakt waarmee de CO2 uitstoot van zijn datacenters kan worden verminderd. Dit kan door bepaalde computerprocessen systematisch te verschuiven naar tijden van de dag waarop schone energiebronnen in overvloed aanwezig zijn, zo meldt Google ceo Sundar Pichai (foto) op Twitter.

De aankondigingen werden gedaan op de 50e verjaardag van Earth Day. Google meldt dat het in 2019 alle honderd procent van zijn wereldwijde energieverbruik heeft gecompenseerd met hernieuwbare energie voor het derde jaar op rij.

Ana Radovanovic, die werkt als Research Scientist bij Google, meldt in een blog dat de nieuwe technologie op basis van AI op termijn Google in staatstelt om permanent datacenters op hernieuwbare energie te laten draaien. De eerste versie van Google's koolstofintelligente computerplatform is gericht op het verschuiven van taken op verschillende tijdstippen van de dag binnen hetzelfde datacenter. Maar het is tevens ook mogelijk om flexibele computertaken tussen verschillende datacenters te verplaatsen, zodat er meer werk wordt gedaan wanneer en waar het milieuvriendelijker is.

Lees meer hier.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!