Witold Kepinski - 29 april 2020

Elsevier verzamelt medische informatie over coronavirus in Healthcare Hub

Informatie- en data-analysebedrijf Elsevier heeft een online verzamelplaats voor actuele en betrouwbare medische informatie over COVID-19 in het leven geroepen. De verzamelplaats, Healthcare Hub genaamd, is  bedoeld voor medische professionals die patiënten met COVID-19 behandelen. Zij kunnen in de online omgeving onder meer terecht voor recente informatie over de verspreiding van het virus, testen, medicijnen, behandelplannen, uiteenlopende medische behandelingen en de meest recente publicaties door nationale volksgezondheidsinstanties en internationale organisaties als de WHO.

Medische professionals worden naast het grote aantal patiënten ook geconfronteerd met nieuwe en steeds veranderende informatie over het virus. Professionals kunnen daarom gebruikmaken van de in de Healthcare Hub beschikbare informatie. Die bestaat onder meer uit de werking van uiteenlopende medicijnen op met COVID-19 geïnfecteerde patiënten en de behandeling van – en communicatie met - patiënten in kritieke toestand. De Healthcare Hub bevat interessante praktische tips om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Met de gratis toegankelijke Healthcare Hub ondersteunt Elsevier professionals die zich bezighouden met het bestrijden van de door COVID-19 ontstane gezondheidscrisis.

De COVID-19 Healthcare Hub is gericht op diverse soorten medische professionals die patiënten met COVID-19 bijstaan en bevat bijvoorbeeld informatie voor medewerkers van Intensive Care-afdelingen, maar ook voor professionals die buiten het ziekenhuis opereren. Belangrijke informatie is zo overal en snel beschikbaar voor behandelend medici. Professionals hebben via het webadres elsevier.health toegang tot de Hub.

De COVID-19 Healthcare Hub is onderdeel van Elsevier’s bijdrage om onderzoekers en medici bij te staan gedurende de wereldwijde crisis. John Danaher, Global President Clinical Solutions bij Elsevier, licht toe: ‘Aangezien medici te maken hebben met grote aantallen patiënten, hebben gezondheidssystemen en zorgverleners dringend toegang nodig tot de meest recente evidence-based informatie. De Healthcare Hub is een hulpmiddel om de medische gemeenschap tijdens deze crisis te ondersteunen.’

Eerder opende Elsevier al het Novel Coronavirus Information Center, waarop recent en betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 gratis wordt aangeboden. Dit informatiecentrum linkt naar ScienceDirect, een platform waar al zo’n 21.000 relevante wetenschappelijke artikelen over COVID-19, SARS en MERS te vinden zijn. Klik hier voor een overzicht van alle inspanningen van Elsevier op het gebied van COVID-19.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!