Redactie - 07 mei 2020

Standaardisatie van storage infrastructuur levert Acronis voordelen op

Standaardisatie van storage infrastructuur levert Acronis voordelen op image

Gegevensbescherming is voor elk bedrijf topprioriteit geworden. Steeds meer organisaties kijken daarbij naar hun cloudprovider voor hulp. Acronis, leverancier van cloud back-ups, ervaarde dit ook. Sinds 2003 biedt het bedrijf oplossingen voor cyberbeveiliging aan particulieren, bedrijven en serviceproviders in 150 landen. Maar het beheren van een enorme opslaginfrastructuur, die 14 datacenters over de hele wereld omvat, werd steeds complexer en duurder. In samenwerking met DIAWAY OÜ en Western Digital vereenvoudigde Acronis de wereldwijde opslaginfrastructuur.

Wereldwijze opslaginfrastructuur
Meer dan vijf miljoen consumenten en 500.000 bedrijven, waaronder 80 procent van de Fortune 1000-bedrijven, vertrouwen op Acronis-oplossingen. Om gelijke tred te houden met de constant groeiende capaciteitsvraag, moet Acronis de opslagkosten zo laag mogelijk houden. Het bedrijf maakte gebruik van opslagoplossingen van meerdere leveranciers, met elk hun eigen interfaces, waardoor het beheren van de opslaginfrastructuur van de 14 datacenters steeds complexer en kostbaarder werd. De situatie werd een risico: klanten vertrouwen op Acronis voor betrouwbare cyberbeveiliging en gegevensbescherming. Acronis kon het zich niet veroorloven om kwaliteit op te offeren om de kosten te verlagen.

Oplossing
Om deze uitdagingen aan te pakken en een basis te leggen voor de volgende groeifase, wilde Acronis zijn wereldwijde opslaginfrastructuur standaardiseren op oplossingen van één enkele leverancier. Het bedrijf wendde zich tot de langdurige technologiepartner, DIAWAY OÜ, voor hulp.

DIAWAY-experts ontwierpen een schaalbare architectuur die wereldwijd kan worden ingezet. Vervolgens stelden ze een uitputtend financieel model op om de kapitaal- en operationele kosten voor de komende vijf jaar te voorspellen. Als onderdeel van dit proces vergeleek DIAWAY aanbiedingen van verschillende gerenommeerde opslagleveranciers. De enige leverancier die efficiënt en kosteneffectief aan de langetermijn-uitbreidingsplannen van Acronis kon voldoen, was Western Digital, met hun Ultrastar Data60 en Data102 hybride opslagplatforms.

Alexander Ragel, managing partner, DIAWAY OÜ vertelt over deze keuze: "Het is onze kracht om ervoor te zorgen dat onze klanten de meest geschikte oplossingen selecteren die bij hun behoeften passen. De modulaire en efficiënte platforms van Western Digital gebruiken wij bij het ontwerpen van multi-petabyte-achtige omgevingen voor onze klanten. Zo ook voor Acronis. Wij zijn van mening dat Western Digital een perfecte match is.”

Volgens de analyse van DIAWAY verlaagt de voorgestelde standaardisatie van de wereldwijde opslaginfrastructuur de opslagkosten van Acronis de komende vijf jaar aanzienlijk, inclusief kapitaaluitgaven en bedrijfskosten voor stroom, colocatie en onderhoud. Uit de analyse blijkt een kostenverlaging van meer dan 25% per terabyte.

Hybride opslagplatforms
Ultrastar Data60 en Data102 zijn 12 Gb/s SAS-interface hybride opslagarrays met een hoge dichtheid en hoge capaciteit. Ze kunnen worden geconfigureerd met een combinatie van harde schijven (HDD's) en solid-state schijven (SSD's) in compacte 4U-vormfactoren.

Concurrerende oplossingen bleken vaak te groot of te klein om optimaal in Acronis’ bestaande faciliteiten te passen. Het Ultrastar-platform was een ??perfecte match. Bovendien stelt het hybride opslagplatform Acronis in staat om meer schijven met een grotere capaciteit per standaard rack in te zetten, zonder extra kosten te hoeven maken voor versterkte vloeren of diepere racks.

Dankzij het ‘Silicon to Systems’ ontwerp van Western Digital, bieden Ultrastar-platforms de lange termijn betrouwbaarheid die klanten van Acronis eisen. Ze bevatten innovatieve functies zoals IsoVibe-technologie voor trillingsisolatie om consistentere prestaties te leveren onder zware werkbelastingen en ArcticFlow-technologie voor thermische zone-koeling, waardoor de schijven bij lagere temperaturen kunnen werken dan andere systemen.

Snelle implementatie 220 petabytes
Inmiddels heeft Acronis fase één van de geplande revisie afgerond, waarbij het grootste deel van zijn wereldwijde opslaginfrastructuur is geüpgraded met de Ultrastar-platforms. De wereldwijde omgeving heeft nu een capaciteit van meer dan 220 petabytes, waaraan nog regelmatig meer capaciteit toegevoegd wordt.

DIAWAY werkte nauw samen met Western Digital en kon de nieuwe architectuur zeer snel implementeren - in slechts enkele weken van ontwerp tot oplevering. De infrastructuurteams van Acronis profiteerden onmiddellijk van de verbeterde betrouwbaarheid, het beheergemak en de lagere operationele kosten.

Naast de genoemde 25% kostenbesparing per terabyte, is de enorme infrastructuur veel eenvoudiger te beheren. De infrastructuur- en opslagteams wereldwijd werken volgens dezelfde processen en tools. Ook is capaciteitsplanning veel eenvoudiger en voorspelbaarder geworden.

Het senior managementteam was zo onder de indruk van de oplossing dat ze de op Ultrastar gebaseerde architectuur hebben aangewezen als het standaardmodel voor alle toekomstige capaciteitsuitbreiding voor het bedrijf wereldwijd.

Alex Beyk, directeur van Global Technical Operations bij Acronis, zei: "Onze groei hangt af van ons vermogen om klanten efficiënte en betrouwbare cyberbeveiligingsoplossingen te bieden tegen een betaalbare prijs. Met DIAWAY hebben we een integrator die onze behoeften echt begrijpt, en met Western Digital krijgen we een opslagoplossing die we kunnen vertrouwen, met een TCO die andere opslagleveranciers niet konden bereiken. Standaardisatie van onze wereldwijde opslaginfrastructuur op Ultrastar-platforms was een makkelijke beslissing.”

 

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!