Redactie - 11 mei 2020

Braincreators wint Schiphol pointcloud innovation challenge

BrainCreators, de specialist op het gebied van cognitieve Artificial Intelligence (AI), kondigt aan dat het de Schiphol pointcloud innovation challenge heeft gewonnen. Voor de challenge waren zes bedrijven gevraagd om een slimme automatiseringsoplossing en use case te ontwikkelen, die de nauwkeurigheid en consistentie kan verbeteren van Schiphol’s uitgebreide asset portefeuille. De oplossing moest tevens gebruik maken van een verzameling Point Clouds, foto's, BIM- en/of GIS-modellen, die de luchthaven had aangelegd. Schiphol heeft uiteindelijk voor BrainCreators gekozen dankzij de toepasbaarheid en de onmiddellijke meerwaarde van het BrainMatter platform.

Voor de challenge heeft BrainCreators, dankzij het BrainMatter platform, binnen 7 dagen een asset monitoring oplossing op basis van AI ontwikkeld waarmee onderhoud onderhevige assets continu kunnen worden gemonitord. Hierbij werden door 10 medewerkers 1.683 images en 24.929 assets met het BrainMatter platform geannoteerd. Doordat BrainMatter de domeinkennis van de onderhoudsmedewerkers toevoegt aan het monitoring model hoeven zij geen inspectierondes meer uit te voeren, maar krijgen ze voortaan via een ticket te horen welke assets, zoals verlichting, tegelvloeren, rookdetectors en bewakingscamera’s etc., onderhoud nodig hebben. Hierdoor kan Schiphol en zijn hoofdaannemers, BAM en Heijmans, het onderhoud van assets efficiënter beheren, kosten besparen en risico’s beter in kaart brengen.

Tijdens de challenge heeft BrainCreators gedemonstreerd hoe je met BrainMatter asset inspectie kan automatiseren. Dankzij de overwinning mag BrainCreators een pilotfase starten op Schiphol voor intelligent asset monitoring. Dit gaat men realiseren met het BrainMatter platform, waarmee medewerkers zelf hun domeinkennis kunnen toevoegen aan de data van Schiphol. BrainMatter adviseert welke labels nuttig zijn en helpt om data snel en correct te annoteren, hebben de domeinexperts van Schiphol, BAM en Heijmans geen data science kennis nodig om de data te verrijken. Hierdoor kan er razendsnel een gestructureerde en goed uitgebalanceerde dataset worden ontwikkeld, waardoor het intelligent monitoring model assets steeds beter gaat herkennen en snel in productie kan worden gebracht.

Deze overwinning onderstreept dat het BrainMatter platform razendsnel domeinkennis van medewerkers kan digitaliseren op een gebruiksvriendelijke manier en onmiddellijk meerwaarde biedt voor organisaties,” aldus Glenn Brouwer, co-founder en CRO bij BrainCreators.  “Onderhoudsmanagement is een cruciaal onderdeel van de gehele bedrijfsvoering voor alle organisaties met assets. Te weinig onderhoud kan leiden tot slechtere prestaties van de asset en tot ongewenste risico’s. Dankzij het BrainMatter platform is er nu een AI-model ontwikkeld waardoor fieldtechnici minder visuele inspecties hoeven te verrichten en efficiënter kunnen worden ingezet.”

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!