Witold Kepinski - 18 mei 2020

Intel gaat voor klimaatneutrale computing om klimaatverandering te bestrijden

Intel zal samenwerken met pc-fabrikanten om de meest duurzame en energie-efficiënte pc ter wereld te creëren. Een pc die bij zowel het ontwerp als het gebruik geen CO2 en afvalproducten voortbrengt of water verbruikt. Het bedrijf doet onderzoek naar een sustainability roadmap, inclusief de toepassing van sensortechnologie om energieverbruik te verminderen, samenwerking met materiaalleveranciers om recyclebare verpakkingen te maken en op langere termijn energie-efficiënte architecturen te ontwikkelen zo belooft Intel.

Intel zal samenwerken met de branche en beleidsmakers om technologie toe te passen om zo de uitstoot van broeikasgassen door ‘high-impact’-sectoren te verlagen. Technologie draagt niet alleen bij aan doorbraken, maar speelt ook een belangrijke rol in de wereldwijde gemeenschappen, overheden en diensten waar mensen elke dag op vertrouwen voor het oplossen van huidige – en toekomstige – crises aldus Intel ceo Bob Swan: “Intel en veel andere bedrijven uit technologie-gedreven sectoren zien een kans om onze Research&Development, creativiteit, expertise en invloed te gebruiken om samen te werken aan deze kritische problemen. Op die manier worden we nog sterker en relevanter. Intel heeft altijd als doel gehad wereldveranderende technologie te creëren die het leven van iedere persoon op aarde verrijkt.”

Met een wereldwijd bereik, een sterke toeleveringsketen en strategische partnerships in de hele branche zet Intel zijn unieke combinatie van kwaliteiten in om veel van de huidige wereldissues aan te pakken. Ook zet het bedrijf zich in om de technologie en partnerships te creëren die een essentiële rol spelen in het oplossen van toekomstige problemen zo beweert Intel.

Intel’s nieuwste Corporate Responsibility Report bevat details over de nieuwe strategie en doelstellingen voor 2030 die de adoptie van verantwoordelijke, inclusieve en duurzame activiteiten bevorderen. Intel wil deze doelstellingen bereiken met behulp van zijn technologie, expertise en de passie van haar medewerkers over de hele wereld.

Meer informatie over Intel’s Corporate Responsibility-inspanningen is te te lezen in het CSR-rapport (PDF).

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!